Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Tα Μυστικά του Κήπου

Τι λίπασμα βάζουμε στις πιπεριές και πόσο συχνά;

Η καλλιέργεια της πιπεριάς έχει σημαντικές ανάγκες σε θρεπτικά στοιχεία για να εξασφαλίσουμε καλή ανάπτυξη και ποιοτική παραγωγή καρπών. Αρχικά, πριν τη μεταφύτευση των φυτών της πιπεριάς στο χώμα, ενσωματώνουμε οργανική ουσία μέσα στους λάκκους φύτευσης, σε μορφή κομπόστ και χωνεμένης κοπριάς, καθώς επίσης βιολογικό λίπασμα πλούσιο σε κάλιο και ασβέστιο. Η προσθήκη ασβεστίου στις πιπεριές βοηθά στην αντιμετώπιση της ξηρής κορυφής, το φαινόμενο που εμφανίζεται μαύρισμα στις άκρες των καρπών της πιπεριάς. Κατά την καλλιέργεια της πιπεριάς, είναι σημαντικό να προσθέτουμε κάθε μήνα, πλήρες βιολογικό λίπασμα με κάλιο για να εξασφαλίσουμε νόστιμους και τραγανούς καρπούς.

Πόσο συχνά θέλει πότισμα η αγγουριά;

Η αγγουριά είναι απαιτητική στο νερό για να έχει καλή ανάπτυξη και σημαντική καρποφορία. Χρειάζεται πότισμα κάθε δυο-τρεις μέρες την περίοδο της άνοιξης και κάθε μια-δυο μέρες κατά την περίοδο του καλοκαιριού, ώστε το χώμα να διατηρείται υγρό κατά την περίοδο της ανάπτυξης. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η αγγουριά χρειάζεται πότισμα με καλής ποιότητας νερό, καθώς είναι ευαίσθητη στην υψηλή περιεκτικότητα του νερού ποτίσματος, αλλά και του εδάφους, σε άλατα. Προτιμούμε να ποτίζουμε την αγγουριά με σύστημα ποτίσματος με σταγόνες για να μην βρέχεται το φύλλωμα της και αναπτύσσονται μυκητολογικές ασθένειες όπως το ωίδιο.

Tι συνθήκες χρειάζεται η σελόζια για να αναπτυχθεί;

Ως φυτό που κατάγεται από τις τροπικές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής, η σελόζια αγαπά το ζεστό περιβάλλον και αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιοφανή σημεία. Βέβαια, μπορεί να ευδοκιμήσει και σε ημισκιερές θέσεις και να αναπτυχθεί σε πιο χαμηλό ύψος. Η σελόζια είναι σχετικά ανθεκτική σε συνθήκες ξηρασίας και καύσωνα, ωστόσο είναι ευαίσθητη στην παγωνιά και στους δυνατούς βοριάδες. Φυτεύεται στους περισσότερους τύπους εδαφών, αρκεί να διαθέτουν καλή αποστράγγιση για να απομακρύνεται το νερό. Για να φυτέψουμε τη σελόζια σε γλάστρα, προτιμάμε μπαλκόνι με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό και ελαφρύ φυτόχωμα που επιτρέπει την εύκολη απομάκρυνση του νερού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα