Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τα Μυστικά του Κήπου…

Τι μπορεί να προσφέρει ένα νέο σύγχρονο
γεωπονικό κατάστημα;

Αυτή η ερώτηση είναι μία καλή αφορμή για να μιλήσουμε για το καινούριο κατάστημα της Γεωπονικής Αγοράς καθώς και για το όραμα και την αποστολή της στην τοπική κοινωνία των Χανίων. Με μία δυναμική και έμπειρη ομάδα 5 γεωπόνων, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που κάνετε τα πρώτα σας βήματα στην κηπουρική, στους ερασιτέχνες καλλιεργητές που φροντίζουν τα λουλούδια τους, το λαχανόκηπο τους και τα καρποφόρα δέντρα τους. Επίσης απευθυνόμαστε και στους πιο έμπειρους επαγγελματίες καλλιεργήτες που αναζητούν εξειδικευμένες υπηρεσίες για να αυξήσουν την απόδοση των καλλιεργειών τους. Όραμα μας, η προώθηση της αστικής κηπουρικής, η ανάδειξη της σύγχρονης γεωργίας και η ανάπτυξη των βιολογικών καλλιεργειών, πάντα με σεβασμό στην επιστημονική γνώση και στην εγκυρότητα των πληροφοριών που μεταφέρουμε. Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον έχουμε και για τα παιδιά, τους αυριανούς καλλιεργητές ώστε να τα παρακινήσουμε να έλθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, με τα φυτά και το χώμα, να φυτέψουν λουλούδια και να καλλιεργήσουν αρωματικά φυτά και λαχανικά.

Σας περιμένουμε με χαμόγελο στο νέο κατάστημα της Γεωπονικής Αγοράς, στο 2ο km παλαιάς εθνικής οδού Χανίων -Κισάμου, στην περιοχή Παρηγοριά, καθώς και στο κεντρικό κατάστημα, Ακρωτηρίου 124, στην περιοχή Χαλέπα.

Πώς εφαρμόζουμε τους βιοδιεγέρτες και τα καρποδετικά σκευάσματα στην καλλιέργεια της ελιάς;

Οι βιοδιεγέρτες είναι ένας κατάλληλος συνδυασμός θρεπτικών στοιχείων, ιχνοστοιχείων και βιταμινών που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της ανάπτυξη των φυτών, τη βελτίωση της καρπόδεσης και τον καλύτερο σχηματισμό καρπών. – Πηγή: www.mistikakipou.gr Οι βιοδιεγέρτες και τα καρποδετικά εφαρμόζονται διαφυλλικά με ψέκασμα (ράντισμα) σε όλο το φύλλωμα της ελιάς, σε τρία στάδια, για να πετύχουμε σημαντική βελτίωση της καρπόδεσης και αύξηση της παραγωγής.
• Η πρώτη εφαρμογή γίνεται κατά τον σχηματισμό της ταξιανθίας της ελιάς, για να επιτύχουμε καλύτερη καρπόδεση.
• Η δεύτερη εφαρμογή γίνεται κατά το στάδιο της πλήρη ανθοφορία της ελιάς, για να μειώσουμε την πτώση καρπών.
• Η τρίτη εφαρμογή γίνεται μετά την καρπόδεση, στο στάδιο του μικρού καρπού, για να αναπτυχθεί καλύτερα ο καρπός της ελιάς.

Τι λίπασμα βάζουμε στην ορτανσία και πόσο συχνά;

Η ορτανσία χρειάζεται αρκετά θρεπτικά στοιχεία όπως το άζωτο, ο φώσφορος, το κάλιο, ο σίδηρος και το μαγνήσιο για να έχει πλούσια βλάστηση και ανθοφορία. Προσθέτουμε λίπασμα μια φορά το μήνα από την άνοιξη ως το φθινόπωρο, αποφεύγοντας τις λιπάνσεις κατά την περίοδο του χειμώνα, καθώς και τις ζεστές μέρες του Αυγούστου. Πρέπει να τονίσουμε ότι η έλλειψη σιδήρου είναι πολύ συχνή στην ορτανσία όπως συμβαίνει και σε άλλα οξύφιλα φυτά. Εμφανίζεται με κιτρίνισμα των φύλλων, το χαρακτηριστικό σύμπτωμα του “ψαροκόκκαλου”, όπου το φύλλο κιτρινίζει και οι νευρώσεις του παραμένουν πιο σκούρες. Φυτά που χρειάζονται σίδηρο και σε τι ποσότητα Για την αντιμετώπιση της έλλειψης σιδήρου στην ορτανσία, προσθέτουμε χηλικό σίδηρο που είναι ευδιάλυτος στο νερό και απορροφάται πιο εύκολα από το ριζικό σύστημα του φυτού. Καλό είναι να προσθέτουμε σίδηρο μέσα στην άνοιξη μια φορά το μήνα, καθώς και στις αρχές του φθινοπώρου.

 

Για περισσότερα άρθρα επισκεφθείτε το Garden blog που επιμελείται ο Κώστας Λιονουδάκης στο www.mistιkakipou.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα