Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Τα “μονόστηλα”

Δύο ειδήσεις απ’ αυτές που θα χαρακτηρίζαμε «μονόστηλα» δείχνουν τα τραγικά αδιέξοδα της κοινωνίας μας, που δυστυχώς αντανακλά την απόλυτη αμορφωσιά μας -παρά την υπερ-εκπαίδευσή μας!
Η πρώτη είδηση αναφέρει πως κάποιοι έκλεψαν τις πυροσβεστικές μάνικες(!!!) από το τούνελ της Πλουτής, στο νέο δρόμο Ηρακλείου – Μοιρών, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα μετά από… σαράντα χρόνια μελετών και εργασιών! Γιατί να κλέβουν μόνο αμνοερίφια, αυτοκίνητα, αρδευτικά δίκτυα, χαλκοσωλήνες, πιεστικά μηχανήματα, τιμαλφή και να μην υπάρχουν στη συλλογή και 2-3 πυροσβεστικές μάνικες, θα σκέφτηκαν προφανώς οι κλέφτες;
Μήπως αντί για τον πολύπαθο δρόμο έπρεπε να χαράξουν ένα δύσβατο μονοπάτι για να εξυπηρετούμαστε, αφού είμαστε τόσο αχρείοι; Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούν οι αρχές για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι να βάλουν από τώρα αντικλεπτικό συναγερμό στον… Πύργο Ελέγχου, μήπως έχουμε κι εκεί κάποιο ανάλογο απρόοπτο;
Το άλλο «μονόστηλο» έρχεται κι αυτό απ’ το… Νότο και αναφέρει τον ανελέητο ξυλοδαρμό κάποιου θρασύ οδηγού που ενόχλησε τους “καπεταναίους” που διαλέγονταν πολιτισμένα στη μέση του δρόμου και παρακώλυαν την κυκλοφορία.
Η κόρνα ενόχλησε σφόδρα τους εκστασιασμένους θιασώτες τα διαλεκτικής επιστήμης και περίπου “φυσιολογικά” έστειλαν στο Νοσοκομείο τον “αδιάκριτο” ενοχλημένο οδηγό, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, γλύτωσε φτηνά αν σκεφτεί κάποιος το μέγεθος του ατοπήματός του!
Φαντάζομαι αν και εφ’ όσον επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη, να είναι επιεικής απέναντι στους δράστες και να τους αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά, γιατί σίγουρα έχουν πολλά!
Αλλά για να γίνουμε και χρήσιμοι, αφού η “καταγγελία” δεν είναι αρκετή από μόνη της, αν δεν προτείνονται λύσεις, ας προτείνουμε σε ανάλογες περιπτώσεις οι εμπλεκόμενοι να χρήζουν υποχρεωτικά νοσηλείας σε ψυχιατρικές κλινικές και να παρακολουθούνται στενά με ιατροφαρμακευτική υποστήριξη, αντί να ταλαιπωρούνται αυτοί και εμείς με δικαστήρια ποινές κ.λπ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες