Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Τα «μαζεύει» η πΓΔΜ για την μακεδονική γλώσσα

Ένα βήμα πίσω κάνει η κυβέρνηση της πΓΔΜ με ανακοίνωση της σε όσα είπε ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ για την διδασκαλία «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα. Με επίσημη ανακοίνωση που αναδημοσιεύουν τα αθηναικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση δηλώνει σθεναρά αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών «και όλες οι ενέργειες και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για την στήριξη της συμφωνίας».

«Ως μία χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην Ε.Ε. καταλαβαίνουμε ότι οι χώρες φροντίζουν τους δικούς τους πολίτες και οι χώρες στα Βαλκάνια δεν παρεμβαίνουν σε γειτονικές χώρες για οποιοδήποτε θέμα», αναφέρει η ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το άρθρο 4 της Συμφωνίας των Πρεσπών ότι δεσμευόμαστε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μεταξύ άλλων και στην προστασία των δικαιωμάτων οποιουδήποτε ατόμου δεν είναι πολίτης της χώρας μας. Υπό αυτή την έννοια, καταλαβαίνουμε ότι οι πολιτικές για την γλώσσα στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από την Συμφωνία των Πρεσπών», σημειώνει η ανακοίνωση.

«Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα του ποιες γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής. Ο πρωθυπουργός, Ζάεφ είναι πλήρως αφοσιωμένος σε μία πολιτική προσέγγιση που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων και δεσμεύεται να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Λυπούμαστε εάν τα σχόλια του κατανοήθηκαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα