Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Τα λάθος πρότυπα

Όπου και να γυρίσει κάποιος στην τηλεόραση, θα δει στερεοτυπικές αναφορές και λάθος αναπαραστάσεις της γυναικείας παρουσίας.

Στο ένα κανάλι ψάχνουν… τον γαμπρό, στο άλλο πηγαίνουν να τραγουδήσουν, αλλά τους λένε ότι για να προχωρήσεις πρέπει να είσαι… σέξι, σ’ ένα τρίτο κάνουν styling για γυναίκες που θέλουν να κατακτήσουν τον άνδρα.

Πουθενά αναφορά στην επιστήμη, στις κατακτήσεις της, στις γυναίκες που θέλουν κι έχουν καταφέρει να σπάσουν τη “γυάλινη” οροφή και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Μια που προβλήθηκε ασύμμετρα κάποτε, κυρίως με βάση το νεαρό της ηλικίας και την εξωτερική της εμφάνιση, λίγο αργότερα αποδείχθηκε ότι είχε ψεύτικο βιογραφικό. Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί το body shaming δίνει και παίρνει και γιατί οι γυναίκες ακόμη δεν πιστεύουν στις δυνάμεις τους.

Ευτυχώς στις νεαρότερες ηλικίες, όλα αυτά έχουν αλλάξει και τα παιδιά έχουν μεγάλη ευαισθησία απέναντι στην κριτική ή την έκφραση άποψης που εστιάζει αποκλειστικά στην εξωτερική εμφάνιση. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα