Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

“Τα Ελληνόπουλα και τα Μνημόνια”

Κύριε διευθυντά,

Είπε η EUROSTAT… ότι 500.000 Ελληνόπουλα ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας, ότι το 31,5 % των ανήλικων Ελληνόπουλων αντιμετωπίζει τον κοινωνικό αποκλεισμό (κάτω των 18 ετών) ότι στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά, δηλαδή αυτή η γενιά μοιάζει με την πρώτη γενιά των Ελληνόπουλων μετά την κατοχή.
Για να ξέρουμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη των φτωχών… Πρώτη σε φτώχεια είναι η Ρουμανία (41,5 %) ακολουθεί η Βουλγαρία ( 36,2 %) και αμέσως μετά είναι η Ελλάδα με ποσοστό 28,9 %… δηλαδή 3.044.000 βρισκόταν το 2020 σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.
Το ποσοστό φτώχειας το κατέγραψε η EUROSTAT και όχι η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη άφησε ισχυρό αποτύπωμα με τραγικές συνέπειες για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα των μνημονίων που υπογράφτηκαν και υλοποιήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια.
Οι συνέπειες θα κατατρέχουν τις νέες γενιές για πολλά χρόνια στο μέλλον με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις όπως η κακή διατροφή λόγω δύσκολων οικονομικών στις οικογένειες, που επιδεινώνονται συνεχώς.
Η πνευματική διαταραχή των παιδιών όπου στην Ελλάδα με στοιχεία του 2019 καταγράφεται, ότι το 18% των παιδιών και των εφήβων 10-19 ετών αντιμετωπίζουν κάποια ψυχική διαταραχή.
Και το αποκορύφωμα αυτού του εθνικού δράματος είναι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας με τον πληθυσμό να μειώνεται συνεχώς.
Σημειωτέον ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία και συγκεκριμένα για φέτος μόνο έχουμε μέχρι σήμερα αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού πάνω από 67.000.000. Αυτά τα τραγικά δυστυχώς συμβαίνουν στην Ελλάδα μας, αλλά και στην Ευρώπη των λαών, στην Ευρώπη των φτωχών.
Όλο αυτό συμβαίνει και επιτέλους το ανέδειξε η EUROSTAT, και πρέπει να ανατραπεί με ευθύνη των πολιτικών που κυβερνούν αυτό τον τόπο, αλλά και την Ευρώπη, γιατί έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τις νέες γενιές.

O Παναγιώτης Μπατσαρισάκης αρθρογράφος – επιχειρηματικός σύμβουλος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

 1. Με εκτίμηση στον κύριο Μπατσαρισάκη για την ουσιαστική συνεισφορά του στην ενημέρωση μας, επιτρέψτε μου μερικές επισημάνσεις:
  – Για την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και το δημογραφικό πρόβλημα ανησυχούν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες!
  -Οι χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού είναι κατά κανόνα οι ολιγότερο ανεπτυγμένες!
  -Αν οι συναίπειες γιά την νεολαία- όπως γράφετε – είναι η κακή διατροφή λόγω οικονομικών δυσκολιών,γιατί να μην στραφούμε προς την ύπαιθρο και τα χωριά μας;;
  Εκεί τουλάχιστον δεν πεινάει κανείς!
  Πρόβλεψη μου είναι ότι σύντομα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μιά νέα και πιο οδυνηρή χρεοκοπία!

 2. Δεν θέλω να μπω βαθιά στο θέμα, αλλά μόνο δύο παρατηρήσεις: 1. Να συγκρίνει κάποιος την σημερινή εποχή στην Ελλάδα με την εποχή αμέσως μετά την κατοχή, είναι απαράδεχτο και εντελώς λανθασμένο 2. Η Ελλάδα έχει τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα