Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Τα διδάγματα μιας (ακόμα) τραγωδίας

Αμφίβολο είναι αν η λέξη “τραγωδία” αρκεί για να περιγράψει το μέγεθος του πόνου των γονιών του 11χρονου στις Σέρρες που σκοτώθηκε από την έκρηξη του λέβητα στο σχολείο του, ενώ άλλοι δύο συμμαθητές του τραυματίστηκαν.
Ποιος, και τι να εξηγήσει σε αυτούς τους γονείς; Ποιος θα τολμήσει να ζητήσει συγγνώμη; Ποιος αντέχει άραγε να επωμιστεί την ευθύνη του χαμού μιας ζωής ενός μαθητή δημοτικού σε τέτοιες συνθήκες;
Σε κάθε Δήμο της χώρας, οι σχολικές υποδομές και η ασφάλεια των παιδιών, οφείλουν να είναι απόλυτη προτεραιότητα.
Κι όσο υπάρχουν προβλήματα κι αιτήματα από τα σχολεία και τις σχολικές επιτροπές, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τα πάντα για την άμεση κάλυψή τους, περιορίζοντας τις σπατάλες για επικοινωνιακές φιέστες.
Πολλά, διαχρονικά και γνώριμα τα προβλήματα και στα σχολεία του νομού Χανίων. Από τις προκάτ αίθουσες, μέχρι την αμφίβολη αντισεισμικότητα των κτηρίων ή ακόμα και την ανεπάρκεια πεζοδρομίων και διαβάσεων έξω από σχολικά συγκροτήματα. Δυνητικοί κίνδυνοι πολλοί.
Έρχεται ετούτη η τραγωδία λοιπόν να χτυπήσει “καμπανάκι” για όλους τους αυτοδιοικητικούς του νομού Χανίων. Να συνεφέρει όσους έχουν λάθος προτεραιότητες. Πριν να είναι αργά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα