Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Τα χημικά της Συρίας

Ο ένας μετά τον άλλον οι φορείς της Κρήτης εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην καταστροφή των χημικών της Συρίας με την πειραματική μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω στη Μεσόγειο.
Οχι άδικα. Οσο κι αν υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως δεν θα επιβαρυνθεί το θαλάσσιο περιβάλλον, η ανησυχία του κόσμου είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Παράλληλα, προκύπτουν συνεχώς ερωτήματα όπως αυτό που έθεσαν προχθές διάφοροι βουλευτές: «Γιατί η καταστροφή των χημικών όπλων δε γίνεται στις χώρες παραγωγής ή στις πωλήτριες χώρες των χημικών όπλων ή γιατί δε γίνεται στα χωρικά ύδατα των χωρών που διαθέτουν την κατάλληλη τεχνολογία και τεχνογνωσία, αν η μέθοδος καταστροφής είναι τόσο ασφαλής;».
Στα Χανιά, δεκάδες τοπικοί φορείς ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο εμπορικό λιμάνι της Σούδας. Παράλληλα, γίνονται κινήσεις ώστε το μέτωπο ενάντια στην καταστροφή των χημικών να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση.
Το θέμα αυτό μας αφορά όλους. Ολους όσοι κατοικούμε στην περιοχή της Μεσογείου. Οι πολίτες έχουν ευαισθητοποιηθεί. Ας ευαισθητοποιηθούν οργανώσεις και κυβερνήσεις των χωρών της Μεσογείου κι ας απαιτήσουν να αποτραπεί η καταστροφή των χημικών στην περιοχή της Μεσογείου…

1 Comment

  1. Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω οσον αφορά κάποιους τοπικούς φορείς ότι προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός και να το παρουσιάσουν ως ασφαλή κίνηση κάποιων.Θέλω να πιστευω ότι θα γίνει εκτός απο τις κοινητοποιήσεις ..και πλήρη ενημέρωση σε όλους τους νομούς της κρήτης μας με αναλυτικές εξηγήσεις για το τι πραγμάτικα συμβάινει .

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες