Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Κεντροαριστερά στα Χανιά

Την πρωτιά στα Χανιά κατέκτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας δεύτερη τη Φώφη Γεννηματά με μικρή διαφορά. Η καταμέτρηση των ψήφων των 3.079 μελών και φίλων του πολιτικού φορέα ολοκληρώθηκε μετά τις 12 το βράδυ.
Τα αποτελέσματα στο Νομό Χανίων στα 17 εκλογικά τμήματα που είχαν στηθεί έχουν ως εξής:

• ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης πήρε 997 ψήφους.

• ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η κ. Γεννηματά έλαβε στα Χανιά 864 ψήφους.

• ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕOΔΩΡΑΚΗΣ: Ο επικεφαλής του “Ποταμιού” Σταύρος Θεοδωράκης πήρε 644 ψήφους.
• ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ: Ο δήμαρχος Αθηναίων πήρε συνολικά ψήφους στο Νομό Χανίων 343 ψήφους.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά και οι ψήφοι τους θα ανακοινωθούν σήμερα. Εκ παραδρομής στην έντυπη έκδοση των “Χ.Ν.” γράφηκε ότι η Φώφη Γεννηματά έχει 997 ψήφους και ο Νίκος Ανδρουλάκης 864 ψήφους κάτι δεν ισχύει.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Σε σύγκριση με τον πρόσφατο παρελθόν στο βασικό κόμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) τόσο στις εκλογές όπου αναδείχθηκε πρόεδρος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις 18 Μαρτίου του 2012 αλλά και στις εκλογές όπου αναδείχθηκε πρόεδρος η Φώφη Γεννηματά στις 14 Ιουνίου του 2015, η συμμετοχή φέτος ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Βέβαια και τα χθεσινά στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση το προ της κρίσης ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκλογές της 8ης Φεβρουαρίου του 2004 όπου εκλέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στα Χανιά είχαν ψηφίσει 13.000 άτομα, ενώ τρία χρόνια μετά (11 Νοεμβρίου 2007) όταν ήταν αντίπαλοι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Νομό ψήφισαν 11.841 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες