Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Συζήτηση για την υποστελέχωση στην Υπ. δόμησης στο Δ.Σ. Χανίων

Με τα προβλήματα στην υπηρεσία δόμησης ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Στην κατάσταση της υπηρεσίας αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης επισημαίνοντας πως “πολλές άδειες έχουν πάει πίσω” και η κατάσταση θα πρέπει να προβληματίσει τη δημοτική αρχή. Ο κ. Αρχοντάκης ζήτησε επίσης από το Δ.Σ. Χανίων στην επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί ψήφισμα που θα καταθέσει η παράταξή του για τον “Αναπτυξιακό Νόμο”, ζητώντας από την κυβέρνηση την αύξηση των επενδυτικών ποσών που προβλέπονται.
Απαντώντας ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στην πολεοδομία, στις προσλήψεις συμβασιούχων μηχανικών μέσω ΔΕΠΑΝ αλλά και μόνιμων προσλήψεων, λέγοντας για 20 νέους μηχανικούς στην υπηρεσία μέχρι τα τέλη του 2024. “Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην υπηρεσία δόμησης” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Από τη μεριά του ο κ. Βάμβουκας μίλησε και για την πρωτοβουλία που έχει συσταθεί προκειμένου να προχωρήσει η ιδέα για μεταφορικό μέσο σταθερής τροχιάς (τρένο) στην Κρήτη και ζήτησε να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. με τον δήμαρχο να δηλώνει θετικός.

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις δήλωσε ο κ. Γιάννης Σαρρής, που μίλησε και για “τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης σε πολλές υπηρεσίες” και για ευθύνες της κεντρικής κυβέρνησης.

Για “εμμονή του δημάρχου στο θέμα της δημιουργίας μαρίνας στη Ν. Χώρα χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. για κάτι τέτοιο” μίλησε ο κ. Ν. Βουρλάκης που ρώτησε επίσης τον κ. Σημανδηράκη αν ως νέος δήμαρχος θα επιμείνει στην κατασκευή αντλιοστασίου στην παραλία του Σταυρού. Τη στήριξή στους “εργάτες της υγείας που απεργούν υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σύστημα υγείας” εξέφρασε ο κ. Σ. Ρίζος, προτείνοντας ο δήμος Χανίων να στηρίξει πολιτικά το συλλαλητήριο που θα γίνει στα Χανιά.

Την εκτίμηση ότι δύσκολα θα προχωρήσουν οι άδειες στην υπηρεσία δόμησης μέσα στα προβλεπόμενα όρια κατέθεσε η Ν. Αγγελάκη, ενώ ο Χ. Λουτσέτης σημείωσε πως μέχρι το Σεπτέμβρη θα πρέπει να εκδίδονται 15 άδειες την ημέρα για να εξεταστούν μέχρι το Σεπτέμβρη οι 2.000 αιτήσεις που εκκρεμούν! Σε θέματα της πολεοδομίας τοποθετήθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ν. Χαζιράκης που υπεραμύνθηκε των πολιτικών της Δημοτικής αρχής.

Για “κακόγουστο αστείο” έκανε λόγο ο κ. Δαμιανάκης αναφερόμενος στην ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ότι ο ίδιος επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΧ.

Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση:

Ο κ. Σημανδηράκης ανακοίνωσε πως το μεσημέρι της Πέμπτης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για θέματα των Χανίων στο “Μέγαρο Μαξίμου”. Επίσης, ανέφερε πως για το θέμα της παραχώρησης του “Ιντζεδίν” στο Δήμο Χανίων θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα