Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Συζήτηση για κυκλοφοριακό, Μαρκοπούλου, Σταυρό στο Δ.Σ. Χανιων

“Χαμένοι στη μετάφραση” στη συνεδρίαση λογοδοσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ερμηνεία της διαδικασίας και κατά πόσο για κάθε ερώτηση δημοτικού συμβούλου η συζήτηση θα εξαντληθεί στη απάντηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου ή θα πρέπει να γίνει εκτενέστερη συζήτηση προκάλεσε μια σχεδόν 45λεπτη  αντιπαράθεση ανάμεσα στη δημοτική αρχή (που ήθελε το πρώτο) και στην αντιπολίτευση που επιθυμούσε το δεύτερο.
Τελικά ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Μ. Καραγιαννάκης πρότεινε και έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία  να έχουν το δικαίωμα τοποθέτησης και οι επικεφαλής.
Το θέμα του κυκλοφοριακού έθιξε η δημ. σύμβουλος κ. Σοφία Ελευθεριάδου- Παπαδάκη υπογραμμίζοντας πως “είναι διαχρονικό πρόβλημα της πόλης, δρόμοι σκάβονται και ξανασκάβονται, πεζοδρόμια που χάλασαν και ξαναφτιαχνονται”. Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη χώρων στάθμευσης και  παρατήρησε πως τα ηλεκτρικά λεωφορεία δεν έχουν παραληφθεί.  “Είχατε υποσχεθεί προεκλογικά ότι ο χώρος στάθμευσης του Κλαδισού είναι έτοιμος, μπορείτε να μας δώσετε χρονοδιάγραμμα; Δεσμεύεστε  ότι δεν θα λειτουργήσει το στρατόπεδο Μαρκοπούλου ως χώρος στάθμευσης;” ρώτησε η κ. Ελευθεριάδου.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μ. Καλογριδάκης είπε πως “την τελευταία 4ετία καταφέραμε και πήραμε 203 εκ. ευρώ για έργα στα Χανιά  και είμαστε περήφανοι για αυτό.” Τόνισε πως το έργο της Σκαλίδη ολοκληρώθηκε χωρίς καμία παράταση ,για την πλατεία 1866 υπήρχε μια παράταση γιατί υπήρχε αναμονή του ΔΕΔΔΗΕ, και στην οδό Χάου στη Ν. Χώρα υπήρξε καθυστέρηση που δεν προκάλεσε προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης. Για τα ηλεκτρικά λεωφορεία που παρέλαβε ο Δήμος παρατήρησε πως περιμένει να ταξινομηθούν, ενώ παραδέχθηκε πως  υπάρχει καθυστέρηση  για τα περιφερειακά πάρκινγκ που οφείλεται στο ότι στο παρελθόν δεν είχαν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα οικόπεδα. Για το ίδιο θέμα ο κ. Ν. Χαζηράκης ενημέρωσε πως το επόμενο διάστημα πέρα από τα λεωφορεία, θα γίνει η προμήθεια των ηλεκτρικών ποδηλάτων και βγήκε και το ΦΕΚ για τη Δημοτική αστυνομία.

Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα