Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Συζητήσεις για τα προβλήματα του Δημόσιου ΙΕΚ και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Συνάντηση με τους Διευθυντές του Δημόσιου ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είχε σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντώνης Βαρδάκης, στο Δημαρχείο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση εκτέθηκαν τα βασικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των δύο εκπαιδευτικών μονάδων και έχουν προκαλέσει την αναβολή στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες μαθητές τους να είναι σε στάση αναμονής.
Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, το πρόβλημα προκύπτει από την καθυστέρηση στον ορισμό προσωπικού καθαριότητας στις μονάδες, καθώς από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η οριστική κατανομή τους.
Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ξεκαθάρισε πως, τα σχολεία θα ανοίξουν την ερχόμενη Πέμπτη, ακόμη και αν το Υπουργείο δεν έχει διευθετήσει το ζήτημα της καθαριότητας, με τον Δήμο Χανίων να προβαίνει σε έκτακτη πρόσληψη προσωπικού με τη διαδικασία που ακολουθείται λόγω της πανδημίας COVID-19. “Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμένουν κλειστά, αφήνοντας περισσότερους από 600 μαθητές εκτός των τάξεων. Παρότι για ακόμη μια φορά ο Δήμος Χανίων επωμίζεται βάρος που δεν του αναλογεί, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να λύσουμε το πρόβλημα, έως ότου το Υπουργείο ορίσει επίσημα προσωπικό καθαριότητας στις μονάδες αυτές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.
Οι Διευθυντές των δύο μονάδων, του Δ.ΙΕΚ κ. Γιώργος Γώγουλος και του ΣΔΕ κ. Κώστας Καραμπάσης, δήλωσαν ικανοποιημένοι με την λύση που πρότεινε ο Δήμος Χανίων για τους εκατοντάδες μαθητές τους, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός των εκπαιδευτικών αιθουσών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα