Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Συστάσεις αντιγριπικού εμβολιασμού από παιδιάτρους

Σε παιδιά ηλικίας άνω των 6 μηνών

Στην κατεύθυνση της σύστασης προς τους γονείς να κάνουν στα παιδιά άνω των 6 μηνών τα εμβόλια για την αντιμετώπιση της γρίπης βρίσκονται πολλοί παιδίατροι. Αυτό τονίσθηκε στο περιθώριο του “35ου Παγκρήτιου Παιδιατρικού Συνεδρίου” που ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στο “Μ. Θεοδωράκης” στα Χανιά.

Παιδίατροι από όλη την Κρήτη και όχι μόνο παρουσίασαν εισηγήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν όλα τα σύγχρονα θέματα της επιστήμης τους. Ειδικότερα, για τις λοιμώξεις που αναμένονται καθώς προχωράει το φθινόπωρο και ερωτηθείσα σχετικά η κ. Ελισάβετ Γιαννούση διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Ρεθύμνου και αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας τόνισε πως «πέρυσι είχαμε μια δύσκολη χρονιά με πολύ αυξημένα κρούσματα συνδυασμένα γρίπης και covid και αυτό ήταν αποτέλεσμα της μακρόχρονης καραντίνας που είχαν τα παιδιά. Δεν φαίνεται να νοσούν βαρύτερα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής». Η κ. Γιαννούση παρατήρησε πως οι οδηγίες δεν έχουν αλλάξει και πως «οι περισσότεροι παιδίατροι -παρόλο που ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός – θα συστήσουν το εμβόλιο της γρίπης σε όλα τα παιδιά μας άνω των 6 μηνών. Κυρίως για να μην κάνουν το συνδυασμό και των δύο αυτό λοιμώξεων και να μειώσουμε λίγο τη διασπορά στην κοινότητα. Ελπίζουμε να είμαστε αριθμητικά επαρκείς να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα λοιμώξεων ιδίως στα Νοσοκομεία γιατί εκεί θα έλθει το βαρύ περιστατικό. Ελπίζω τα πράγματα να πάνε καλύτερα και να υποστηριχθούν και τα νοσοκομεία και οι ειδικότητες».

Στο συνέδριο τέθηκε προς συζήτηση επίσης τα ζητήματα της πρόληψης των νοσημάτων με μεγάλο βάρος στην πρόληψη των διατροφικών διαταραχών, των καρδιαγγειακών και των μεταβολικών νοσημάτων, ενώ ξεχωριστή ήταν η κουβέντα που έγινε για τις μεταμοσχεύσεις και τις δωρεές οργάνων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα