Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Σύσκεψη για το πρόγραμμα της δακοκτονίας στα Χανιά

Σύσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος Δακοκτονίας 2023 πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Πρωτογενή Τομέα Κων/νος Υψηλάντης, η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων Μαρία Μυλωνάκη, υπηρεσιακά στελέχη εμπλεκόμενα στο πρόγραμμα και εκπρόσωποι των προσωρινών αναδόχων των διαγωνισμών παγιδοθεσίας και ψεκασμών για την Π.Ε. Χανίων.
Τόσο από τον κ. Καλογερή όσο και από την κα Χουδετσανάκη δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι καθόλα έτοιμη για την έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη ωφέλεια για τους παραγωγούς, και για την παραγωγή του ελαιόλαδου στην Κρήτη.
Τονίστηκε ότι η επιτυχία του προγράμματος είναι αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, γεγονός που αποδέχτηκαν όλοι οι παραβρισκόμενοι. Διατυπώθηκαν επίσης οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των προσωρινών αναδόχων και δόθηκαν απαντήσεις σε απορίες. Όλοι συμφώνησαν ότι η χρονιά αναμένεται δύσκολη λόγω της χαμηλής καρποφορίας της ελιάς και των ευνοϊκών για την ανάπτυξη του δακοπληθυσμού κλιματικών συνθηκών, και ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τέλος πέραν της δακοκτονίας, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στις οργανώσεις ελαιουργικών φορέων και την έλλειψη εργατών γης.
Θα ακολουθήσουν ανάλογες συσκέψεις σε όλη την Κρήτη την ερχόμενη εβδομάδα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα