Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Σύσκεψη δημάρχου-συνδικαλιστών για το Νοσοκομείο Χανίων

Για εικόνα κατάρρευσης του Νοσοκομείου Χανίων λόγω – κυρίως – της υποστελέχωσης  έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Στη σύσκεψη που κάλεσε ο δήμαρχος Χανίων, παραβρίσκονται οι δήμαρχοι Πλατανιά, Καντάνου – Σελίνου, Σφακίων και Γαύδου, καθώς και αντιδήμαρχοι Κισσάμου και Αποκορώνου, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων του νοσοκομείου και των γιατρών, καθώς και εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Από τη μεριά του Δήμου Χανίων, ο δήμαρχος Π. Σημανδηράκης ανέφερε ότι τα αιτήματα και τις προτάσεις των εργαζομένων θα τα προωθήσει στην 7η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βαρδής Γεωργιακάκης τόνισε ότι το νοσοκομείο εκπέμπει “SOS”. Μίλησε για μάχιμες κλινικές που λειτουργούν με δυο-τρεις γιατρούς.
Ανέφερε ότι το 50% των οργανικών θέσεων είναι κενές κι από το 50% που έχουν καλυφθεί οι μισές καλύπτονται από συμβασιούχους. Τόνισε ότι υπάρχουν τμήματα που δεν βγαίνουν οι εφημερίες και εργαζόμενοι που δεν παίρνουν ρεπό και άδειες. «Έχουμε δει να υπάρχει μία καθαρίστρια για όλο το νοσοκομείο. Έχουμε δει γιατρό να μην έχει κοιμηθεί τρία μερόνυχτα και να πηγαίνει να χειρουργήσει», σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι τα μαγειρεία είναι έτοιμα να κλείσουν και τα πλυντήρια υπολειτουργούν.
Επεσήμανε, ακόμα, ότι ενώ υπήρχαν υποσχέσεις για προκήρυξη 22 θέσεων γιατρών, αυτές κατέληξαν σε μόλις δέκα.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Βούλα Ορφανουδάκη, υπογράμμισε ότι το νοσοκομείο «καταρρέει, υπολειτουργεί, παραπαίει». Τόνισε, ακόμα, ότι ενώ τα προβλήματα έχουν γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους, τα αιτήματα δεν εισακούονται, ενώ πρότεινε μια σύσκεψη με τη συμμετοχή των βουλευτών και όλων των διευθυντών των κλινικών.

Εκ μέρους της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ, η Κατερίνα Μανιμανάκη ανέφερε ότι το ΕΣΥ γερνάει, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης, ενώ ακόμα και οι προκηρύξεις που βγαίνουν είναι άγονες γιατί με το μισθό του νεοδιόριστου να αγγίζει τα 1200 ευρώ, δεν μπορεί κάποιος να ζήσει στα Χανιά που το κόστος είναι πολύ υψηλό. Σημείωσε, ακόμα, ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένα μπαράζ παραιτήσεων όπου μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν παραιτηθεί τρεις γιατροί και τον τελευταίο χρόνο πάνω από δέκα.

Ο γραμματέας της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ, κ. Πετράκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι αν όλα πήγαιναν καλά, όπως ισχυρίζεται για το Νοσοκομείο Χανίων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, τότε δεν θα υπήρχαν παραιτήσεις και εντέλλεσθε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα