Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Συνέδριο Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ

Στις 6,7,8 Οκτωβρίου 2022 συνεδρίασε η Επιτροπή Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των Ορεινών Δήμων και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μπικάκης, αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος του Δήμου, σε παρέμβασή του αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος όπως ελλείψεις προσωπικού, ολοήμερη λειτουργία του ιατρείου Παλαιόχωρας και καθημερινή λειτουργία του ιατρείου Σούγιας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως σημειώνεται, τόνισε ιδιαίτερα το θέμα με την υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων και ιδιαίτερα του δημοτικού σχολείου Καντάνου, καταθέτοντας υπόμνημα στο Προεδρείο του Συνεδρίου. Η Επιτροπή απεδέχθη το πρόβλημα με τον υποβιβασμό του σχολείου και το πρόταξε στις αποφάσεις της με σκοπό να το προωθήσει προς επίλυση.

Τέλος, επισημαίνεται πως στο περιθώριο του συνεδρίου, σε συνάντηση του Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Μπικάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε να προωθήσει προς ψήφιση στην Βουλή την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που είχε ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου στις αρχές Αυγούστου όπου πρότεινε «να μην λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός μαθητών όσον αφορά τη στελέχωση με διδακτικό προσωπικό των δημοτικών σχολείων των ορεινών δήμων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα