Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Συνέδριο για την πράσινη μετάβαση στην Κρήτη

Συνέδριο με θέμα: «Υδρογονάνθρακες, πράσινη μετάβαση, υδρογόνο: Κρήτη, ενεργειακός κόμβος», το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί 16 & 17 Δεκεμβρίου 2023 στο «Aquila Αtlantis Hotel» στο Ηράκλειο, συνδιοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/ Π. Τ. Ανατολικής Κρήτης με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα: της Περιφέρειας Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «σκοπός του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την επικείμενη εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, η οποία αποτελεί μία δραστηριότητα που δημιουργεί έντονες αντιπαραθέσεις ως πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα, καθώς αφενός μπορεί να συνιστά μία δυνητική πηγή εσόδων για ένα κράτος και τους πολίτες του και αφετέρου το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που μπορεί να αφήνει, χρήζει προσεκτικής διερεύνησης.
Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και τα έργα στην Κρήτη σχετικά με το υδρογόνο, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ε.Ε.. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, της αγοράς υδρογονανθράκων, καθώς και θεσμικών και δημοσίων φορέων.
Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.
Για πληροφορίες & εγγραφές πατήστε: https://teetak.gr/?p=20896».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα