Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Εν μέσω αντιπαραθέσεων για το θέμα της αφετηρίας του αστικού ΚΤΕΛ, συνεδρίασε, με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης τέθηκε το θέμα της ώρας έναρξης των συνεδριάσεων και ζητήθηκε από δημοτικούς συμβούλους να ξεκινούν στις 3.30 από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, επέμεινε να γίνεται η έναρξη στις 6 το απόγευμα.

Η αντιπαράθεση αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η μεταφορά της αφετηρίας του ΚΤΕΛ μπροστά από την Εθνική Τράπεζα και από τις “Εικόνες” στην Αγορά.

ΟΑρης Παπαδογιάννης σχολίασε τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στο αστικό ΚΤΕΛ και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοτική αρχή για την οποία υποστήριξε ότι δεν έχει σχέδιο ενώ πρόσθεσε ότι έμαθε ότι έγινε αυτοψία από την Πολεοδομία στο κιόσκι του Αστικού ΚΤΕΛ την οποία απέδωσε στην απόφαση του δημάρχου για μεταφορά της αφετηρίας, χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης απάντησε ότι ο κ. Παπαδογιάννης εκπλήσσεται γιατί η δημοτική αρχή αποφάσισε να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Υπηρεσία Δόμησης έκανε έλεγχο για το αν υπάρχει άδεια ενώ είπε επίσης ότι θα φύγουν οι αφετηρίες μπροστά από την Εθνική Τράπεζα και τις “εικόνες” και όχι οι στάσεις.

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης τάχθηκε υπέρ του να μπει τάξη στο θέμα των ΚΤΕΛ αλλά διαφώνησε με τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και με την κατάργηση της εσοχής στα σημεία μπροστά από την πλατεία Αγοράς.
Ο Τάσος Βάμβουκας είπε ότι χρειάζεται καλή συνεννόηση με το ΚΤΕΛ ενώ συμφώνησε να παραμείνουν οι στάσεις αλλά όχι να αποτελούν αφετηρίες τα σημεία μπροστά από την πλατεία Αγοράς. Επίσης τάχθηκε υπέρ του να διατηρηθούν οι εσοχές.

Ο Γιάννης Σαρρής τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με το ΚΤΕΛ.

Ο Νίκος Βουρλάκης τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης δημοτικής συγκοινωνίας και υποστήριξε ότι καλό είναι να μην υπάρχουν
αφετηρίες στο κέντρο της πόλης.

Ο Σεραφείμ Ρίζος αναφέρθηκε στο θέμα του ποδηλατοδρομίου μετά από αναφορές του δημάρχου Χανίων Π. Σημανδηράκη ότι θα το αναλάβει ο Δήμος και αναρωτήθηκε μετά από τη δικαστική απόφαση, «τελικά δεν φταίει κανείς;» και υιοθετώντας το σχόλιο, όπως είπε, δημοσιογράφου, «φταίει το κακό το ριζικό μας σε αυτή τη χώρα;».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα” της Τρίτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα