Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων – Δείτε τη συνεδρίαση

«Υπάρχει κάποιος καινούργιος σχεδιασμός από εσάς;» Πάνω σε αυτό το ερώτημα τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι εκ των επικεφαλών της αντιπολίτευσης στις ανακοινώσεις του δημάρχου Χανίων στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.
Στις αναφορές του κ. Σημανδηράκη για το έργο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Κουμπέ και των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολεία που είναι σε εξέλιξη, ο πρώην δήμαρχος Τ. Βάμβουκας απάντησε πως η μελέτη για τον αθλητικό χώρο είχε ανατεθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ η δημοτική αρχή είχε προχωρήσει στην ένταξη των σχολείων των Χανίων στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Παράλληλα επισήμανε πως οι ασφαλτοστρώσεις που γίνονται σήμερα είχαν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
«Αν υπάρχει βραβείο χειρότερο διαγραμμισμένου δήμου αυτό θα το πάρει ο Δήμος Χανίων» ήταν το σχόλιο του κ. Γρ. Αρχοντάκη, ζητώντας να μάθει «που είναι το μηχάνημα που μας είχε πει ο κ. Δήμαρχος ότι σε 2-3 μήνες θα έχει κάνει παντού διαγραμμίσεις;». Ο ίδιος παρατήρησε πως με εξαίρεση τη Χατζ. Γιάνναρη δεν έχει γίνει καμία ασφαλτόστρωση σε βασικές οδηγικές αρτηρίες της πόλης των Χανιών.
Βολές σε βάρος της κυβέρνησης τόσο για το θέμα του νόμου δημιουργίας αναπτυξιακών επιχειρήσεων στους Δήμους, όσο και για τις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά είδη εξαπέλυσε ο κ. Γ. Σαρρής.
Το θέμα του “Ιντζεδίν” έβαλε ο κ. Ν. Βουρλάκης , ενώ αναφέρθηκε και στην διαχείριση της πανδημίας επιρρίποντας ευθύνες στην κυβέρνηση αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Για την παράταξη του Α. Παπαδογιάννη ο κ. Σπ. Αποστολάκης μίλησε για τα προβλήματα με την καθαριότητα ζητώντας καλύτερη συνεργασία με τους επιχειρηματίες, ενώ κάλεσε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει η υπογειοποίηση των κάδων.

Απαντώντας στην αντιπολίτευση για το μηχάνημα που φτιάχνει διαγραμμίσεις ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Νικηφοράκης ανέφερε πως «το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν έχει σταματήσει να δουλεύει ούτε μέρα! Αυτές τις ημέρες χρησιμοποιείται για διαγραμμίσεις σε σχολειά και για διαγραμμίσεις σε περιαστικές περιοχές. Το πρόβλημα με τις διαβάσεις είναι ότι μαυρίζουν εύκολα, ψάχνουμε να δούμε πως θα το διορθώσουμε». Για προβλήματα στο “Πόρτα-Πόρτα” μίλησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μ. Τσουπάκης τονίζοντας πως τα σκουπίδια πρέπει να βγαίνουν από τους καταστηματάρχες όταν περνάει το αυτοκίνητο της καθαριότητας. «Όποιος πιστεύει ότι στο κυκλοφοριακό συνέβαλε η ύπαρξη των ποδηλατοδρόμων αγνοεί τη πραγματικότητα» ανέφερε ο δήμαρχος σημειώνοντας πως για το κυκλοφοριακό οφείλεται «η νοοτροπία μας που θέλουμε να πάμε παντού με το ΙΧ, να διπλοπαρκάρουμε, η έλλειψη αστυνόμευσης ».
Ανέφερε πως εγκρίθηκε από το “Α. Τρίτσης” η αγορά των ηλεκτρικών λεωφορείων από το Δήμο Χανίων ενώ προχωράει η διαμόρφωση περιφερειακού χώρου στάθμευσης στον Κλαδισό. Επίσης μίλησε για μια σειρά από ασφαλτοστρώσεις που γίνονται στην πόλη και για σχέδιο του Δήμου που υλοποιεί τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων.

Εν τω μεταξύ, ψήφισμα – κάλεσμα προς τους πολίτες να εμβολιαστούν κατατέθηκε στο Δ.Σ. Χανίων από επτά δημοτικούς συμβούλους. Οι 7 δημοτικοί σύμβουλοι προέρχονται από όλες τις παρατάξεις και είναι υγειονομικοί (γιατροί, φαρμακοποιοί).

 

Στο 6ο επεισόδιο, κάνουμε κλάμπινγκ στα Νεώρια, αποκαλύπτουμε και σχολιάζουμε τις χρήσεις που προτείνουν οι μελετητές για την αξιοποίησή τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες