Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Συνεχής αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στα Χανιά

Ξεκινά δειγματοληψίες ο ΕΟΔΥ και στο Νοσοκομείο Χανίων

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα Χανιά.
Σύμφωνα με γιατρούς, καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα της μετάλλαξης Eris.
«Υπάρχει μια σημαντική αύξηση», μας είπε ο επόπτης Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανος Ντουκάκης.
Ωστόσο, η βαρύτητα της νόσου παραμένει μέτρια καθώς είναι λίγα τα περιστατικά νοσηλείας σε σχέση με τον αριθμό κρουσμάτων.
«Υπάρχει υψηλή μεταδοτικότητα αλλά στις πιο πολλές περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι ήπια» λένε οι ειδικοί.
Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονταν χθες 18 ασθενείς με κορωνοϊό, σε ηλικίες από 65 έως 96 χρόνων.
Προχθές πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Χανίων 16 rapid test με 2 θετικά (12,5%) που αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 59 έτη και στο παλιό Νοσοκομείο 22 rapid test με 5 θετικά (22,73%) που αφορούν σε 2 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ που αφορά στην εβδομάδα από 7 έως 13 Αυγούστου, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση του ιού SARSCoV-2 σε 9 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν. Στην Κρήτη, στο Ηράκλειο η αύξηση είναι +72% και στα Χανιά +38%.
Στο μεταξύ, διευρύνονται τα σημεία δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ στα οποία προστίθενται ο χώρος δίπλα στα ΤΕΠ Covid του Νοσοκομείου Χανίων.
Σε ανακοίνωση για το νέο ωράριο δειγματοληψίων που ισχύει από σήμερα, η Ομάδα Διοικητικής Υποστήριξης Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ.) Ειδικού Σκοπού Ε.Ο.Δ.Υ. Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αναφέρει και το Νοσοκομείο Χανίων: Στο ΤΕΠ Covid θα πραγματοποιούνται δειγματοληψίες από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη γίνονται δειγματοληψίες στην 1η και 2η ΤΟΜΥ Χανίων (παλιό Νοσοκομείο) και στο Κέντρο Υγείας Χανίων από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8.30 το πρωί έως 3 το μεσημέρι και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ταυρωνίτη από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.15 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα