Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Συνεχείς ροές μεταναστών στα Χανιά

Άλλες δύο “καραβιές” με μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα στο νησί, με τους πρώτους 70 που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Γαύδου να αναμενόταν να μεταφερθούν το μεσημέρι με σκάφος του λιμενικού στη Σούδα, ενώ οι 40 στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γαύδος λόγω της αδυναμίας υποστήριξης και βοήθειας των ανθρώπων αυτών επισημαίνει μιλώντας στα “Χ.ν.” η δήμαρχος Λίλιαν Στεφανάκη. «Πιστεύουμε η συχνή έλευση μεταναστών θα συνεχισθεί όσο συνεχίζονται κι οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι που έρχονται από Συρία κ.λπ. Είναι γεγονός πως στη Γαύδο δεν μπορούν να φιλοξενηθούν διότι δεν υπάρχουν υποδομές ούτε ο τρόπος να υποστηριχθούν, ενώ συχνά ο αριθμός τους μπορεί και να φτάνει εκείνον των κατοίκων όλου του νησιού!» αναφέρει η κα Στεφανάκη. Σύμφωνα με την ίδια, για αυτόν τον λόγο το Λιμενικό προσπαθεί να τους μεταφέρει σύντομα στα Χανιά, δίχως όμως κι αυτό να αποτελεί κάποια λύση.

«ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ»

«Είμαστε σε χειρότερη θέση από τη Γαύδο και τα Σφακιά διότι οι άνθρωποι καταφθάνουν σε καθημερινή πια βάση, είναι πολλοί και τα οικονομικά μας δεν μπορούν να τους υποστηρίξουν» σημειώνει η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη, η οποία διερωτάται «γιατί τα Χανιά να πρέπει να βρουν μέρος να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι, ενώ άλλοι να μην βρίσκουν; Οι άνθρωποι προφανώς και δεν χωρούν στις κατασκηνώσεις Καλαθά και στριμώχνονται διαβιώντας σε ακατάλληλες συνθήκες. Οι 40 θα χωρέσουν, οι 70 όμως που και πώς;». Σύμφωνα με την κα Ζερβουδάκη ο καλός καιρός μόνο σύμμαχο δεν αποτελεί, καθότι εντείνει το φαινόμενο, ενώ μετά τα Χανιά μεταφέρονται προς Μαλακάσα και Θεσσαλονίκη κυρίως, με τη διαχείριση του Λιμενικού. Η ίδια έχει επικοινωνήσει με το υπουργείο για να προωθήσει το ζήτημα, επί της ουσίας όμως δεν έχει γίνει ακόμη κάτι αλλά παραμένουν όπως σημειώνει σε “ανοιχτή επικοινωνία για εξεύρεση λύσης”. «Δεν υπάρχει σωτηρία για όλους αυτούς τους ανθρώπους όσο συνεχίζονται οι πόλεμοι, η ανέχεια κοκ. Αναζητούν μια καλύτερη ζωή, έχουν μάθει ότι αυτή υπάρχει στην Ευρώπη και με αυτό πορεύονται» σχολιάζει η ίδια ενώ επισημαίνει πως οι ίδιοι οι μετανάστες ενημέρωσαν πως ακολουθούν κι άλλες καραβιές…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα