Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Συνέχεια διεκδικήσεων για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

» Για να γίνει πάρκο χωρίς αυτοκίνητα

 

Συνεχίζουν οι κάτοικοι τη διεκδίκηση της δηµιουργίας πάρκου χωρίς αυτοκίνητα στο στρατόπεδο “Μαρκοπούλου”.
Μετά τις εκδηλώσεις που πραγµατοποιήθηκαν το περασµένο Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρουν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους, η “Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου” και ο “Σύλλογος γειτονιά του Αηγιάννη”, «από το διήµερο αυτό, κρατάµε τα χαµόγελα ικανοποίησης, και την ζεστή και υποστηρικτική παρουσία του κου Σεϊτανίδη και συνεχίζουµε να διεκδικούµε ενεργά τον χώρο του πρώην στρατοπέδου, ως έναν ελεύθερο ανοιχτό δηµόσιο χώρο, χωρίς αυτοκίνητα».

Για το συγκεκριµένο διήµερο διεκδίκησης, τονίζουν ότι «µας άφησε ένα αίσθηµα βαθιάς ικανοποίησης! Το Σάββατο 02 Μαρτίου είχαµε την ιδιαίτερη χαρά να ακούσουµε τον ∆ρ Σωκράτη Σεϊτανίδη να µας εξηγεί για το πώς οι πολίτες διεκδίκησαν το στρατόπεδο Καρατάσιου ως πάρκο. Η εξαιρετική του διάλεξη έδωσε έναυσµα για µία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση µε το κοινό, και πολλές ιδέες για το τι θα µπορούσε να γίνει στο πάρκο µας, αν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Την επόµενη µέρα µαζευτήκαµε από το πρωί στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου, όπου µαγειρέψαµε, φάγαµε, ήπιαµε, ζωγραφίσαµε, παίξαµε, χορέψαµε, συζητήσαµε, ακούσαµε µουσική από τους Yar Aman. Το όραµα για ένα πάρκο γεµάτο ζωντάνια και κόσµο έγινε πραγµατικότητα για µία ακόµα µέρα και το θεωρούµε µία µικρή νίκη για τους πολίτες των Χανίων. Ο ∆ήµος Χανίων απέκτησε τον χώρο σχεδόν έναν χρόνο τώρα, και οι πολίτες των Χανίων σπεύδουν να οικειοποιηθούν τον χώρο τις ελάχιστες φορές που ανοίγει προς το κοινό. Χαιρόµαστε ιδιαίτερα που κάθε φορά το πρώην στρατόπεδο έχει περισσότερο κόσµο, γιατί µας αποδεικνύει ότι δεν είµαστε απλά µία χούφτα άνθρωποι που κυνηγάµε ανεµόµυλους, αλλά ένα δυνατό σώµα πολιτών που διεκδικεί αυτό που δικαιωµατικά του ανήκει: καλή ποιότητα ζωής µέσα στην πόλη µας!
Ευχαριστούµε όσους µας υποστήριξαν, µε την παρουσία τους, τις υπογραφές τους, τις δωρεές τους, τον χρόνο τους και τις ιδέες τους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα