Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Συνέχεια αντιπαράθεσης για τα πρόστιμα στο λιμάνι

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το θέμα των προστίμων που επέβαλλε η “Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου” σε καταστήματα και επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο των Χανίων.
Απαντώντας στον τότε αντιδήμαρχο Μιχάλη Βλαχάκη ο Σύλλογος καταστηματαρχών τονίζει πως «Ζημιώσατε το ΔΛΤΧ κατά 1 εκατομμύριο ευρώ, τη διετία 17-18», απαντά ο Σύλλογος Καταστηματαρχών στον κ. Μιχάλη Βλαχάκη πρώην πρόεδρο του ΔΛΤΧ. «Σίγουρα με τα χρήματα αυτά τα οποία στερήσατε από το ΔΛΤΧ μπορούσατε να βελτιώσετε αισθητικά το μνημείο, σεβόμενοι τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον, και ίσως έτσι μπορούσατε να συμβάλετε στην μη συνέχιση της, όπως θεωρείτε, άναρχης εκμετάλλευσής του. Αντί αυτού αγνοήσατε επί διετία τον Νόμο Κουρουμπλή ν. 4504/2017 που ξεκάθαρα στο άρθρο 96 αναφέρει ότι “οι φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένων, στις περιοχές δικαιοδοσίας των οποίων υφίστανται κατασκευές (σκίαστρα, τέντες, πέργκολες), που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, οφείλουν εντός χρονικού διαστήματος ενός έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος (ήτοι από τις 29-11-2017), να εκπονήσουν μελέτες” και ότι “Εντός του χρονικού διαστήματος των δύο ετών είναι δυνατή, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, η παραχώρηση της χρήσης του υποκείμενου και παρακείμενου χώρου”.
Η διοίκηση που ασκήσατε ως πρόεδρος του ΔΛΤΧ σε ότι αφορά το ενετικό λιμάνι, κατά γενική, ομολογία μπορεί -πραγματικά δυστυχώς- με δύο λόγια να περιγραφεί ως η τρύπα που δημιουργήσατε στα έσοδα και το πολυαναμενόμενο αποτέλεσμα που τελικά δεν παράξατε».

Σχετικά έγγραφα:


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα