Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Συναυλία με Λειβαδά – Μπάμπαλη σήμερα στο Μουσείο Τυπογραφίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου τα Μουσεία των Χανίων γιορτάζουν και καλούν το κοινό να τα επισκεφθεί, με ελεύθερη είσοδο και πρωτότυπες δράσεις, που σύμφωνα με την σχετική πρόταση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), αναδεικνύουν τη δύναμη και τη δυναμική τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Αναλυτικότερα:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ

Με αγαπημένες μελωδίες από τον Κώστα Λειβαδά και την Ανδριάνα Μπάμπαλη θα γιορταστεί σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη ( Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων, στη Σούδα).
Το μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 6 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για όσους θέλουν να γνωρίσουν τις συλλογές του, να παρακολουθήσουν επιδείξεις σε μηχανήματα του 19ου αιώνα, να περιηγηθούν στην μόνιμη έκθεση για την Ιστορία της Γραφής, να κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία της τέχνης που άλλαξε τον κόσμο!
Η συναυλία θα αρχίσει στις 8 μ.μ. Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, με αγαπημένα τραγούδια στις αποσκευές τους, θα προσφέρουν στο κοινό των Χανίων μια μοναδική βραδιά.
Από το “Μοίρα μου έγινες” μέχρι το “Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου” και από το “Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θεά”, το “Σαν να μη πέρασε μια μέρα” και το “Για να σε συναντήσω” ως το “Η επίμονη σου” και το “Είναι εντάξει μαζί μου”, η γιορτή και το τραγούδι δεν σταματούν από την αρχή ως το τέλος.

ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” γιορτάζει και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων σήμερα με ελεύθερη είσοδο στα Μουσεία του συμμετέχοντας στη δράση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων 2022 με τίτλο «Η δύναμη των Μουσείων» με την παρουσίαση των παρακάτω δράσεων του έργου του «Ψηφιακές διαδρομές στην Κρήτη του Ελευθερίου Βενιζέλου» (ΕΠ Κρήτη 2014-2020). Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφιακού δικτύου πολιτιστικών διαδρομών για τη νεότερη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία με άξονα την προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου και τη δράση του στα Χανιά. Συγκεκριμένα:
Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου, Χαλέπα: Ελεύθερη είσοδος 11:00 – 20:00
Παρουσίαση διαδραστικής ξενάγησης επαυξημένης πραγματικότητας 17:00–20:00.
Χρησιμοποιώντας το κινητό ή το τάμπλετ του, ο επισκέπτης περιηγείται στους χώρους της Οικίας–Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα σε ένα πρωτότυπο βιωματικό ταξίδι στον χρόνο.
Το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Α’ τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και εκπαιδευτική ξενάγηση στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.
Οικία Γέννησης Ελευθερίου Βενιζέλου, Μουρνιές: Ελεύθερη είσοδος 10:00 – 15:00
Παρουσίαση της διαδραστικής εφαρμογής για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Μουσείο – Στρατηγείο της Επανάστασης 1905, Θέρισο: Ελεύθερη είσοδος 11:30 – 17:00 Παρουσίαση της εφαρμογής για την Ιστορία του Θερίσου.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής Δήμου Χανίων θα εστιάσει στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης. Σήμερα το απόγευμα 6 μ.μ. – 8 μ.μ., ο Τομαζινάκης Αριστόκριτος, Δάσκαλος, Εμψυχωτής Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού και γραμματέας του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου σχεδίασε και θα προσφέρει για τους εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες μουσείων, φοιτητές, ένα πρωτότυπο εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού. «Εγώ και Εσύ ταξιδεύοντας με ιστορίες…».
Η συμμετοχή στο ερμηνευτικό μονοπάτι, αλλά και στο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού είναι δωρεάν.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2821074764 και 6932427310 έως και την Κυριακή 15 Μάη, ή στο e-mail mdrakaki65@gmail (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμα μελών οικογένειας, ηλικίες, τηλέφωνο επικοινωνίας) .

• Στο Ναυτικό Μουσείο Χανίων θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση – περιήγηση στους χώρους του Μουσείου με ελεύθερη είσοδο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
•Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα είναι ανοικτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 8 πρωί μέχρι 8 βράδυ.

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων υποδέχεται την Δευτέρα, 23 Μαΐου στις 19:00 την περιοδική έκθεση με τίτλο «BΑΤΗ ΤΙΜΕ! Σώμα – Νερό – Διάλογοι», η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού-Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.
Η έκθεση πραγματοποιείται πάνω στην ιδέα και σε συνεργασία με το Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου (MuCEM | Μασσαλία). Μέσα από 137 αρχαία, μεσαιωνικά και σύγχρονα αντικείμενα και έργα τέχνης -από τις συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και του MuCEM, καθώς και άλλων μουσείων και συλλογών στην Ελλάδα και τη Γαλλία- επιχειρείται μια πρωτότυπη ιστορική και καλλιτεχνική ώσμωση και ένας συνεχής διάλογος με τις ποικίλες όψεις των διαχρονικών λουτρικών συνηθειών, ζωτικό στοιχείο των πολιτισμών της Μεσογείου.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Διάρκεια έκθεσης: έως 05 Σεπτεμβρίου 2022

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Εξιχνιάστηκε στα Χανιά εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες

Εξιχνιάστηκαν σήμερα (06.07.2022) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου δέκα εφτά (17) υποθέσεις απάτης (15 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες...

18 συλλήψεις στα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου

Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από την 27.06.2022 έως και 03.07.2022 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης»...

Μια πολύτεκνη μητέρα στο Πανεπιστήμιο

» Η Μαρία Κουκουράκη από το ΕΠΑΛ Βενιζέλου ετοιμάζεται να βρεθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κρήτης   «Η αγωγή και η αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται...

Έξαρση γαστρεντερίτιδας στα Χανιά

Έξαρση σε γαστρεντερίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα Χανιά, εν μέσω κορύφωσης νέου πανδημικού...

Ηράκλειο: 42χρονος χτύπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του

Οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο όταν 67χρονη έπεσε νεκρή από τα χέρια του γιου της. Ο 42χρονος άνδρας, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν διέμενε με...

ΕΟΔΥ: Πρώτος θάνατος παιδιού από οξεία ηπατίτιδα στην Ελλάδα

«Σήμερα καταγράφηκε στη χώρα μας ο πρώτος θάνατος παιδιού, που συνδέεται με σοβαρή οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. «Πρόκειται για παιδί...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα