Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Συνάντηση Βολουδάκη – Σοφιανού – Ροκάκη για τον νέο Αναπτυξιακό νόμο

Συνάντηση εργασίας, στο  Παράρτημα Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΚ Σπύρο Σοφιανό και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη είχε ο βουλευτής της ΝΔ Χανίων Μανούσος Βολουδάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο νέος Αναπτυξιακός νόμος.
Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Βολουδάκης «Ζήτησα τις απόψεις των Επιμελητηρίων για το νομοσχέδιο το οποίο ήδη έχει αναρτηθεί σε διαβούλευση, για να προετοιμάσω ανάλογα τη δική μου παρέμβαση κατά την επεξεργασία του στη Βουλή.

Συζητήσαμε τις βασικές αρχές και συμφωνήσαμε ότι τα Επιμελητήρια θα επεξεργασθούν με τους συνεργάτες τους τις διατάξεις και θα επανέλθουν λεπτομερώς. Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα τηλεδιάσκεψη, ενώ αντίστοιχη συνεργασία θα έχουμε με το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ επεσήμανε την ανάγκη ο νέος νόμος να δώσει έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ ανέλυσε τις αιτίες των καθυστερήσεων με τον υφιστάμενο νόμο και την ανάγκη να ξεπερασθούν. Συμφώνησα προφανώς και με τις δυο αρχές.

Από πλευράς μου σημείωσα ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης επενδυτικών σχεδίων, έχοντας συγκεκριμένες θεματικές στοχεύσεις, που ειδικότερα προωθούν την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Παρουσίασα επίσης και μια ιδέα που πρόκειται να αναπτύξω τις επόμενες ημέρες στη Βουλή: την ανάγκη στον τομέα του τουρισμού να ενταχθούν στο νόμο όχι μόνο ξενοδοχεία αλλά και μικρές τουριστικές μονάδες (μη κύρια καταλύματα), υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, σε συνδυασμό με περιβαλλοντικά κριτήρια και την διατήρηση της αρχιτεκτονικής-πολιτιστικής κληρονομιάς μας»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα