Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Συνάντηση Βολουδάκη- Πλακιωτάκη για λιμενικά έργα

Για τα λιμενικά έργα (και όχι μόνο), συνομίλησαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Χανίων Μαν. Βολουδάκης με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του: « Το πρώτο ζήτημα που έθεσα είναι τα νέα έργα που έχει προτείνει το Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Έλαβα τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι όλα τα έργα έχουν συμπεριληφθεί στην πρόταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Ξεχωρίζουν στην πρόταση του Λιμενικού Ταμείου τα λιμάνια του νότου (Σφακιά 11 εκ, Αγ. Ρουμέλη 6 εκ, Παλιόχωρα 12 εκ, Γαύδος 1 εκ), αλλά και η Σούδα με έργα 10 εκ.Θα το παρακολουθούμε μέχρι την οριστική έγκριση από την ΕΕ, που αναμένεται εντός του έτους.
Στη συνέχεια ανέφερα μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλλας: Πώς τα έργα στο λιμενίσκο του Κάτω Γαλατά ξεκίνησαν και έμειναν στη μέση, επειδή ζητήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εκ των υστέρων! (Με ενημέρωσε σχετικά ο Σύλλογος Αλιέων Νέας Κυδωνίας). Νεώτερα επ’ αυτού την επόμενη εβδομάδα.
Τέλος ανέφερα τις πιεστικές ανάγκες του Λιμενικού στα Χανιά σε προσωπικό, λόγω και του νέου (και μεγάλου) σκάφος ανοιχτής θαλάσσης που έχει βάση Χανιά, και περιπολεί κατά κανόνα στο Ανατολικό Αιγαίο».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα