Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με κτηνοτρόφους στον Σίβα

Με κτηνοτρόφους που απειλούνται με έξωση από τα βοσκοτόπια τους στα Νοτιοδυτικά Αστερούσια συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, στο χωριό Σίβα Δ. Φαιστού. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και η Γενοβέφα Χουστουλάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, και μέλη της ΚΟ Μεσαράς του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «ο Μανώλης Συντυχάκης, εξέφρασε την απερίφραστη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων να παραμείνουν στα βοσκοτόπια τους. Τόνισε ότι το ΚΚΕ από θέση αρχής υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, τους αδύναμους, τα λαϊκά στρώματα, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη των πολιτικών που γεννούν τα μεγάλα προβλήματα στον λαό. Ως εκ τούτου, και για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά την επιβίωση για τις περίπου 20 οικογένειες κτηνοτρόφων, για συνολικά πάνω από 150 άτομα, το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση στήριξής τους. Το κράτος, η Μονή, η Εκκλησία, δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν τις εκτάσεις αυτές, σαν τσιφλίκι για τα κέρδη των επενδυτών των ΑΠΕ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και στους αγροτοκτηνοτρόφους, που -όπως οι πατεράδες τους και τώρα τα παιδιά τους- έχουν τα χειμαδιά τους σε αυτές τις βοσκοτοπικές εκτάσεις, για πολλές δεκαετίες, για 60, 100, 130 χρόνια.
Η έξωση των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων θα τους οδηγήσει σε αφανισμό, μέσα σε ήδη πολύ δύσκολες συνθήκες, με το κόστος παραγωγής να συνεχίζει να είναι υψηλό, με τις χαμηλές τιμές παραγωγού, με τις χαμηλές τιμές στο γάλα που καθορίζουν οι βιομήχανοι γάλακτος και οι μεγαλέμποροι, με τις νέες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, με το κόστος της διαβίωσης συνολικά να παραμένει αβάσταχτο.
Επιπλέον, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις εξελίξεις με τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις για τους φτωχούς αγρότες, για τις οποίες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ σήμερα κάνουν πως πέφτουν από τα σύννεφα, ενώ ψήφισαν τη νέα ΚΑΠ 2023 – 2027 στο ευρωκοινοβούλιο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η προσπάθεια του υπουργού να κοροϊδέψει τον λαό ότι τάχα φταίνε οι «κακές» διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και όχι η ίδια η κυβερνητική πολιτική, η ΕΕ και η ΚΑΠ, που εφάρμοσαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων του αγροτικού τομέα και τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια.
Το ΚΚΕ, είπε ο Μανώλης Συντυχάκης, καλεί τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να διεκδικήσουν, μαζί με το οργανωμένο αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, να ζήσουν σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής. Ταυτόχρονα, να ανοίγει ο δρόμος της ανατροπής, για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα σχεδιάζεται και στηρίζεται κεντρικά, με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα