Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση για θέματα Τεχνολογιών Υδρογόνου στην Αντιπεριφέρεια

Συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικολάου Καλογερή, με το Διευθυντή του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ) του ΙΤΕ, καθ. Νικόλαο Πασαδάκη και τον Ερευνητή του ΙΠΕ-ΙΤΕ και μέλους της Ειδικής Επιτροπής για τη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής για το Υδρογόνο, Δρ. Εμμανουήλ Σταματάκη.
Η συνάντηση αφορούσε γενική ενημέρωση σε θέματα Τεχνολογιών Υδρογόνου που αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαδικασία για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση. Συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, στο European Hydrogen Valleys Partnership, μέσω επίσημης εκπροσώπησής της από το ΙΠΕ/ΙΤΕ και τον κ. Σταματάκη, με στόχο την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας για τις τεχνολογίες υδρογόνου μέσω διαπεριφερειακής συνεργασίας, την προσβασιμότητα της Περιφέρειας σε πληροφορίες, εμπειρογνωμοσύνη και χρηματοδότηση στον τομέα του υδρογόνου. Επιδίωξη επίσης, είναι η ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη χάραξη πολιτικής για το υδρογόνο σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αποφασίστηκε τέλος, ότι θα ακολουθήσει νέα συνάντηση τα επόμενες μέρες για να καθοριστεί ένα λεπτομερέστερο πλάνο δραστηριοτήτων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα