Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Σύμβαση για αποκατάσταση των πεζοδρομίων εντός της πόλης των Χανίων

Σύμβαση για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων εντός της πόλης των Χανίων υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης, με τον προϋπολογισμό να προσεγγίζει τα 74.000 ευρώ, προκειμένου να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση. Σημειώνεται πως το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων, με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών να εκτιμάται στους έξι (6) μήνες από σήμερα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, ο Δήμαρχος Χανίων επισήμανε: “Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα, που αντιμετωπίζει η πόλη των Χανίων είναι αυτό της προσβασιμότητας, στην αντιμετώπιση του οποίου έχουμε επικεντρωθεί από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Στόχος μας είναι να γίνει η καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη και πιο λειτουργική. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις συμπληρώνουν τις ασφαλτοστρώσεις και τα σημαντικά έργα υποδομής, που είναι σε εξέλιξη ή και ολοκληρώνονται στην παρούσα φάση”.
“Η επόμενη διετία θα είναι το απτό παράδειγμα του έργου που έχει προετοιμαστεί όλο αυτό το διάστημα, η περίοδος των μεγάλων έργων για τα Χανιά”, συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων η σύμβαση για συνολική παρέμβαση στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων, αρχικού προϋπολογισμού, ύψους 4.000.000 ευρώ με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 18 μηνών. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και είναι σε εξέλιξη, προβλέπει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, με σύγχρονες προδιαγραφές και νέες φυτεύσεις, σε περισσότερες από 30 περιοχές του Δήμου Χανίων, εντός του κέντρου αλλά και σε περιαστικές περιοχές όπως τα Δικαστήρια, η Χαλέπα, ο Άη-Γιάννης, τα Λενταριανά, ο Κουμπές, το Σόδυ, τα Παχιανά κ.α..
Το προσεχές διάστημα, ξεκινάει επίσης και η μεγαλύτερη ολιστική παρέμβαση ανάπλασης του δημόσιου χώρου στο αστικό κέντρο της πόλης, ύψους σχεδόν 8.000.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, τα 30 οικοδομικά τετράγωνα που εσωκλείονται στις οδούς, Κυδωνίας-Κισσάμου-Μ.Μπότσαρη-Καραϊσκάκη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα