Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Συμμαχία για τα παιδιά με καρκίνο μεταξύ “Ορίζοντα” και “Ηλιαχτίδας”

Ενώνουν δυνάμεις οι κρητικοί σύλλογοι “Ορίζοντας” από τα Χανιά και “Ηλιαχτίδα” από το Ηράκλειο για το καλό των παιδιών που δίνουν την δική τους μάχη απέναντι στον καρκίνο.

Οι δύο σύλλογοι ανακοίνωσαν την επισημοποίηση της συνεργασίας μεταξύ τους με στόχο την βελτίωση των παροχών και των υπηρεσιών προς τους ωφελουμένους των δύο Συλλόγων.
Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια, ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» στα Χανιά και ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» στο Ηράκλειο έχουν κοινές, παράλληλες πορείες διατηρώντας ξενώνες φιλοξενίας και αναπτύσσοντας ποικίλες δράσεις και συνεργασίες με στόχο τη στήριξη παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο.
Έτσι η επισημοποίηση αυτή έρχεται κατόπιν μιας ήδη υπάρχουσας και ιδιαίτερα επιτυχημένης συνεργασίας των δύο συλλόγων.
Αναγνωρίζοντας το αμοιβαίο ενδιαφέρον των μερών για τον κοινό τους σκοπό και εκτιμώντας ότι η συνεργασία μεταξύ τους θα αποβεί προς όφελος των πασχόντων από καρκίνο συμφωνήθηκε η συνεργασία αυτή να ανανεωθεί και να επικυρωθεί με την εφαρμογή ενός κοινού πλαισίου δράσεων που θα περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:
• Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και την εξεύρεση πόρων για την εκπλήρωση του σκοπού των δύο Συλλόγων.
• Πρόσβαση στα παιδιά από τα Χανιά και στα μέλη των οικογενειών τους, ωφελουμένων του Ορίζοντα στη Δομή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης της Ηλιαχτίδας όπου παρέχεται δωρεάν συστηματική ψυχοθεραπεία. Οι συνεδρίες  ψυχολογικής στήριξης θα μπορούν να παρέχονται και εξ αποστάσεως, μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε και τηλεφωνικά.
• Πρόσβαση και δωρεάν διαμονή των παιδιών ωφελουμένων της Ηλιαχτίδας που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και των οικογενειών τους στους ξενώνες του Ορίζοντα που βρίσκονται στην Αθήνα.
•  Συνεργασία των δύο Συλλόγων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την συγκέντρωση χρημάτων σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μετάβασης ενός παιδιού σε νοσοκομείο του εξωτερικού, με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επισημοποίηση αυτής της συνεργασίας και εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη της σημαντικής αποστολής τους, αλλά και την ελπίδα πως θέτουν τις βάσεις, ώστε στο μέλλον από κοινού να μπορέσουν να διευρύνουν τις υπηρεσίες και τις παροχές τους, προκειμένου να στηρίξουν όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη και κυρίως να μεταδώσουν το πνεύμα, την αξία αλλά και τη χαρά του εθελοντισμού σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα