Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Συμμαχία για τα παιδιά με καρκίνο μεταξύ “Ορίζοντα” και “Ηλιαχτίδας”

Ενώνουν δυνάμεις οι κρητικοί σύλλογοι “Ορίζοντας” από τα Χανιά και “Ηλιαχτίδα” από το Ηράκλειο για το καλό των παιδιών που δίνουν την δική τους μάχη απέναντι στον καρκίνο.

Οι δύο σύλλογοι ανακοίνωσαν την επισημοποίηση της συνεργασίας μεταξύ τους με στόχο την βελτίωση των παροχών και των υπηρεσιών προς τους ωφελουμένους των δύο Συλλόγων.
Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια, ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» στα Χανιά και ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» στο Ηράκλειο έχουν κοινές, παράλληλες πορείες διατηρώντας ξενώνες φιλοξενίας και αναπτύσσοντας ποικίλες δράσεις και συνεργασίες με στόχο τη στήριξη παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο.
Έτσι η επισημοποίηση αυτή έρχεται κατόπιν μιας ήδη υπάρχουσας και ιδιαίτερα επιτυχημένης συνεργασίας των δύο συλλόγων.
Αναγνωρίζοντας το αμοιβαίο ενδιαφέρον των μερών για τον κοινό τους σκοπό και εκτιμώντας ότι η συνεργασία μεταξύ τους θα αποβεί προς όφελος των πασχόντων από καρκίνο συμφωνήθηκε η συνεργασία αυτή να ανανεωθεί και να επικυρωθεί με την εφαρμογή ενός κοινού πλαισίου δράσεων που θα περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:
• Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και την εξεύρεση πόρων για την εκπλήρωση του σκοπού των δύο Συλλόγων.
• Πρόσβαση στα παιδιά από τα Χανιά και στα μέλη των οικογενειών τους, ωφελουμένων του Ορίζοντα στη Δομή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης της Ηλιαχτίδας όπου παρέχεται δωρεάν συστηματική ψυχοθεραπεία. Οι συνεδρίες  ψυχολογικής στήριξης θα μπορούν να παρέχονται και εξ αποστάσεως, μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε και τηλεφωνικά.
• Πρόσβαση και δωρεάν διαμονή των παιδιών ωφελουμένων της Ηλιαχτίδας που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και των οικογενειών τους στους ξενώνες του Ορίζοντα που βρίσκονται στην Αθήνα.
•  Συνεργασία των δύο Συλλόγων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την συγκέντρωση χρημάτων σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μετάβασης ενός παιδιού σε νοσοκομείο του εξωτερικού, με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επισημοποίηση αυτής της συνεργασίας και εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη της σημαντικής αποστολής τους, αλλά και την ελπίδα πως θέτουν τις βάσεις, ώστε στο μέλλον από κοινού να μπορέσουν να διευρύνουν τις υπηρεσίες και τις παροχές τους, προκειμένου να στηρίξουν όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη και κυρίως να μεταδώσουν το πνεύμα, την αξία αλλά και τη χαρά του εθελοντισμού σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Μηχανική βλάβη στο BLUE HORIZON με 930 επιβάτες

Μηχανική βλάβη εκδηλώθηκε στην δεξιά κύρια μηχανή του E/Γ-O/Γ BLUE HORIZON με 930 επιβάτες και 102 μέλη πληρώματος κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από...

Τουρίστες πολλοί – έσοδα μετρημένα στον Πλατανιά

Ποσοστά πληρότητας που πλησιάζουν αυτά του 2019 παρουσιάζει τις ημέρες αυτές ο Πλατανιάς με τις ενδείξεις να είναι θετικές ως προς τις αφίξεις μέχρι...

Παρανομίες δίχως τέλος στα Τοπόλια

Nέα καταγγελία για παράνομες επιχωματώσεις ρυακιών στην ευρύτερη περιοχή των Τοπολίων, αυτή τη φορά στον Άι κυρ Γιάννη Κισσάμου από κατοίκους της περιοχής. Σε ανακοινώσεις...

Αποκαλύπτεται ο ναός της Αρτέμιδος στην ακρόπολη των Φαλασάρνων

» Ξεκίνησε νέα αρχαιολογική ανασκαφή Έπιασε… δουλειά η αρχαιολογική σκαπάνη για την αποκάλυψη του ναού της Αρτέμιδος στην ακρόπολη των Φαλασάρνων! Η επίσημη τελετή...

K.K.E. για δήμαρχο Χανίων: «Χάρισε χιλιάδες ευρώ χρέη σε μεγάλη εταιρία μπετόν»

Υποκριτική στάση του δημάρχου Χανίων στα αιτήματα για κοινωνική πολιτική διαπιστώνει το Κ.Κ.Ε. Χανίων με τον  γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του κόμματος Σπύρο...

Τροχαίο ατύχημα στον Βαντέ Χανίων

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, στον δρόμο λίγο μετά τον Βαντέ προς Κεραμειά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ελαφρά...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα