Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Σύλλογος οικογενειών τροχαίων κατά δήμου: «Απαξίωση προτάσεων για την οδική ασφάλεια»

Για «απαξιωτική» και «παράτυπη» συμπεριφορά κατηγορεί τη δημοτική αρχή Σημανδηράκη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων “Ο Αγιος Χριστόφορος” καθώς σε σειρά αναφορών και προτασεών του προς τον Δήμο Χανίων για θέματα οδικής ασφάλειας και αντιμετώπισης τροχαίων, δεν έχει λάβει καμία απάντηση!
Παράλληλα, ο Σύλλογος ζητά να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων η συμπεριφορά αυτή του Δήμου ώστε να μην επαναληφθεί.
Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, Σταύρος Πολέντας, κάνει λόγο για «ρητή υποχρέωση των υπηρεσιών των ΝΠΠΔ, να απαντούν σε έγγραφες αναφορές πολιτών και φορέων, εξηγεί ότι τα αναφερόμενα από τον Σύλλογο «είχαν σχέση με την οδική ασφάλεια και αποσκοπούσαν στην αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων».

Ο κ. Πολέντας σημειώνει ότι «ο δήμος ή ο κάθε δήμος δεν είναι τσιφλίκι ή φέουδο κανενός και ο σεβασμός και η εκτίμηση σε κάθε πολίτη, φορέα ή σύλλογο, πρέπει να είναι η αρμόζουσα και οπωσδήποτε πρέπει να είναι στα νόμιμα και προβλεπόμενα πλαίσια» και συνεχίζει:
«Άραγε τι σημαίνει ή πώς εξηγείται η απόφαση δεν απαντάμε, μήπως ερμηνεύεται με: άστους να λένε ότι θέλουν, εμείς οι παντογνώστες τα ξέρουμε όλακαι ως εξουσία ενεργούμε και πράττουμε κατά το δοκούν;
Είναι σκόπιμο να σας γνωρίσουμε ότι το κάθισμα και το γραφείο στο οποίο εργάζεται ο κάθε εργαζόμενος ή ο κάθε αυτοδιοικητικός άρχοντας, δεν του έχει παραχωρηθεί ως προίκα και δεν του ανήκει αλλά του έχει δοθεί για προσωρινή και νόμιμη χρήση». Ακόμα ο κ. Πολέντας απευθυνόμενος στον κ. Σημανδηράκη αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η απαξιώτική συμπεριφορά και περιφρόνησή σας προς τον Σύλλογο μας και η μη τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την απάντηση του Δήμου σε αναφορές πολιτών, συλλόγων ή φορέων, πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό». Και καταλήγει: «Ο σεβασμός και η εκτίμηση που δείχνουμε στον κάθε δημότη του Δήμου μας, καταδεικνύει και το επίπεδο της Διοίκησης».

Ο Σύλλογος κοινοποίησε την επιστολή του στους: Τάσο Βάμβουκα, Γρηγόρη Αρχοντάκη και Γιώργο Τσαπάκο. Επίσης, γνωστοποίησε και το περιεχόμενο προηγούμενων αναπάντητων αναφορών του, όπως αυτή με ημερομηνία 3 Απριλίου όπου είχε προτείνει στον δήμαρχο Χανίων να εξετάσει «τον αποτελεσματικό τρόπο απαγόρευσης όλων των οχημάτων σε δρόμους της παλαιάς πόλης» και είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, πως «η ρυθμιστική Πινακίδα Ρ7 στην είσοδο του πιο πολυσύχναστου δρόμου της πόλεως, που απαγορεύει την είσοδο και κυκλοφορία, έχει τοποθετηθεί εσφαλμένα επάνω σε τσιμεντένιο στύλο φωτισμού, με αποτέλεσμα το γεγονός τούτο να είναι δυνατόν να αποτελέσει δικαιολογία για την μη νομιμότητα της πινακίδας αυτής καθώς η παράνομη είσοδος οχημάτων συνεχίζετε με κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής ή σοβαρού τραυματισμού».

» Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων στέλνει μήνυμα συμπόρευσης μπροστά στις κάλπες της Κυριακής


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα