Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Συλλογική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας»

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔOM) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, διοργανώνει τη συλλογική έκθεση φωτογραφίας: «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», που θα φιλοξενηθεί στο Γιαλί Τζαμί, από τις 02/07/2021 έως τις 07/07/2021.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων «η προετοιμασία της έκθεσης ξεκινά ήδη από το καλοκαίρι του 2020, όταν μεικτές ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων (Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών) συναντιούνται για πρώτη φορά και συζητούν την ταυτότητα της πόλης, στην οποία συμβιώνουν καθημερινά. Ακολούθως, περιηγούνται μαζί στις γειτονιές της κάθε πόλης, αποδίδοντας οπτικά αυτό που τους εντυπωσιάζει, τους συγκινεί και τους ενώνει. Η φωτογραφία, τους επιτρέπει να μεταφέρουν οπτικά αυτό που ίσως δεν μπορούν να εκφράσουν λεκτικά· τη δική τους πραγματικότητα.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων από κοινότητες Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών, που λήφθηκαν στο πλαίσιο σύντομων εργαστηρίων φωτογραφίας σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κατερίνη, Λιβαδειά, Πειραιάς). Στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει το διάλογο πάνω στην ταυτοτική αντίληψη της κάθε πόλης και να αναδείξει πτυχές αρμονικής συνύπαρξης των προσφύγων και μεταναστών με τις κοινωνίες υποδοχής.
Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη και με την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 02/07/2021 στις 19.00μ.μ. στο Γιαλί Τζαμί και θα λειτουργεί έως τις 07/07/202».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες