Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Σύλληψη ενός ατόμου στο Ηράκλειο που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και μετέφερε λαθραίο καπνό

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκε ο αλλοδαπός να κινείται με δίκυκλη μοτοσυκλέτα και ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθησε έλεγχος στον αλλοδαπό και στο όχημα, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• Πενήντα έξι (56) συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους δύο κιλών και οχτακοσίων γραμμαρίων (2.800γρ), τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης,
• Ένδεκα (11) κούτες περιέχουσες συνολικά 110 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης,
• Το χρηματικό ποσό των 830 ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Ο αλλοδαπός οδηγούσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του, στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγού. Η δίκυκλη μοτοσυκλέτα κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας. Η ποσότητα καπνού που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα