Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στη Κίσσαμο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Κισσάμου πραγματοποιούν κάτοικοι από τα χωριά της Ανατ. Κισάμου ζητώντας την εφαρμογή του νόμου που αφορά τη διαχείριση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (αδεσποτίας).
Η διαμαρτυρία θα γίνει το πρωί της Τετάρτης στις 8 και καλούνται όλοι οι δημότες του Δήμου Κισσάμου, που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.
Σε ανακοίνωση τους οι κάτοικοι τονίζουν πως «η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται καθώς υπάρχει νόμος περί αδεσποτίας αλλά τελικά δεν εφαρμόζεται από τους Αρμόδιους Φορείς».
Συγκεκριμένα διεκδικούν:
1. Να συγκεντρωθούν οι Αρμόδιες Αρχές & Φορείς, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση στην ανεξέλεγκτη βόσκηση των αμνοεριφίων που καταστρέφουν τα αγροτικά κτήματα των πολιτών.
2. Την κατά γράμμα εφαρμογή του Νόμου, με την άμεση επιβολή προστίμων σε βάρος των παραβατών, όπου θα συμβάλλει στην αποτελεσματική προστασία των ιδιοκτητών των κτημάτων που υφίστανται φθορές και στη μείωση της σχετικής παραβατικής συμπεριφοράς.
3. Να μπορούμε να ασχοληθούμε με τον Πρωτογενή Τομέα, χωρίς να αντιμετωπίζουμε καθημερινά μία νέα πρόκληση στην ιδιοκτησία μας και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές καταστροφές.
4. Να βρίσκονται στο πλευρό μας οι Αρμόδιες Αρχές, όταν τις ζητάμε, για την επίλυση των προβλημάτων.
Σκοπός της εν λόγω εφαρμογής του Νόμου, είναι η μείωση των περιστατικών αυθαιρεσίας εκ μέρους μερίδας κτηνοτρόφων, οι οποίοι αφήνουν ανεξέλεγκτα τα αμνοερίφια, τα οποία εν συνεχεία τρέφονται με τους καρπούς και τα ίδια τα δέντρα άλλων αγροκτημάτων, με συνέπεια την οικονομική ζημία για τους ιδιοκτήτες. Τέλος, η εφαρμογή του Νόμου θα φέρει λύση σε πολλά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο αγροτικός κυρίως τομέας σε πολλές περιοχές της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδος».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα