Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς

ΜΕΡΟΣ Γ’
• Ρούντολφ Ες, (Μάιος 1940 – Νοέβριος 1943), επέστρεψε για την εξόντωση των Ούγγρων Εβραίων στο Άουσβιτς για το διάστημα Μάιος Ιούλιος 1944.
• Φρίντριχ Χαρτγιενστάιν, (Νοέμβριος 1943 – 15 Μαΐου 1944).
• Γιόζεφ Κράμερ, (Μάιος 1944 – Δεκέμβριος 1944).
• Ρίχαρντ Μπαιρ, (από Μάιο 1944 του Άουσβιτς Ι, από Δεκέμβριιο 1944 μέχρι Ιανουάριο 1945 και του Άουσβιτς ΙΙ Μπικερνάου).
Ο Ρούντολφ Ες απαγχονίστηκε το 1947 μπροστά στην είσοδο του κρεματορίου του Άσουσβιτς Ι. Ο Χαρτγιενστάιν καταδικάστηκε σε θάνατο. Πέθανε το 1954 φυλακισμένος στο Παρίσι. Ο Κράμερ εκτελέσθηκε το 1945 στο Χάμελν. Ο Μπαιρ πέθανε σε φυλακή της Φρανκφούρτης το 1963, λίγο πριν την έναρξη της δίκης του.

Περαιτέρω λεπτομέρειες
• Ο Δρ. Γιόζεφ Μένγκελε έκανε κυρίως μελέτες και ανορθόδοξα, απάνθρωπα πειράματα πάνω σε δίδυμους και νάνους. Για συγκριτικές αναλύσεις π.χ. των εσωτερικών οργάνων διδύμων τους σκότωνες με ενέσεις φαινόλης.
• Ο καθηγητής Δρ. Κάρλ Κλάουμπεργκ πραγματοποίησε, αγνοώντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια των θυμάτων του, πειράματα στείρωσης σε γυναίκες κρατούμενες του Άουσβιτς.
• Εκτός από τους 1000 και πλέον άντρες της SS που έδρασαν στο Άουσβιτς, υπήρξαν και 200 περίπου γυναίκες. Μεταξύ αυτών ήταν οι: Μαρία Μάντελ, Γιοχάνα Μπόρμαν, Μαργκοτ Ντρέχσελ, Ίρμα Γκρέζε, Χίλντεγκραντ Λαίχετ, Φρειδερίκη Σνάιντερ, Ελίζαμπετ Φόλκεντρατ και Έμα Τσίμερ.
• Μετά τον πόλεμο υποβλήθηκε μήνυση κατά των ιδιοκτητών των εταιρειών Deutsche Gesellschaft for Schδdlingsbekδmpfung m.b.H (Degesch) και Tesch & Stabenow (Testa), οι οποίες προμήθευαν στο Άουσβιτς το εντομοκτόνο Κυκλώνιο Β. Η πατέντα του «Κυκλώνιου» άνηκε στη φίρμα I.G. Farben, στην οποία ανήκε και η μονάδα παραγωγής συνθετικού ελαστικού του στρατοπέδου, η οποία διαλύθηκε μετά το τέλος του Πολέμου. Το φάρμακο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί στους θαλάμους αερίων για την δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα