Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Στρατάρχες να δουν τα μάτια σου…

Eίναι θέμα αυτό, θα μου πείτε, τέτοιες μέρες που δεν ξέρουμε τι μας περιμένει;
Είναι! Και μάλιστα σημαντικό!

Διότι μπορεί στη μικρή Ελλάδα μας οι στρατηγοί να είναι λίγοι και διαλεχτοί, πλεονάζουν ωστόσο σε άλλες χώρες!

Αυτές με τα πολλά τα πλοία και τους αμέτρητους μοναχικούς…στρατάρχες, που αναζητούν συντροφιά, ρίχνοντας μέρα-νύχτα εξ αποστάσεως, όχι τους πυραύλους, αλλά τα…βέλη τους!
Μιλάμε για έναν υπολογίσιμο ανδρικό πληθυσμό εκ του εξωτερικού, που ζητά μέσω του  F.B. επικοινωνία, γνωριμία κι ό,τι άλλο προκύψει, με διαθέσιμες κυρίες και δεσποινίδες…

Το πώς βρίσκουν τα θύματά τους οι καλοί αυτοί άνθρωποι -που ποζάρουν με πλάκα τα διακριτικά στο πέτο, στο στήθος, στο μανίκι κι όλοι ανεξαιρέτως δηλώνουν χήροι!- είναι απορίας άξιον!

Σίγουρα ωστόσο, ποντάρουν στο ότι έχεις  χάσει τον εαυτό σου απ’ την κλεισούρα και ξημεροβραδιάζεσαι μπρος στην οθόνη για να ξεχαστείς λιγάκι.
Κι εκεί που όλα σου φαίνονται  βαρετά κι ανούσια,  να και κάτι που μοιάζει ενδιαφέρον:
Αίτημα από άγνωστο ένστολο!

Λογικό δεν είναι να του ρίξεις μια ματιά πριν το…διαγράψεις;

Προσοχή όμως! Διότι εκτός απ’ τους δεκάδες επίδοξους γαμπρούς όλων των βαθμών και ηλικιών, εκτός απ’ τους ανοικονόμητους σε αριθμό…«στρατιωτικούς γιατρούς» που μοιάζουν περισσότερο με…«μπόντι-μπίλντερς», υπάρχουν και τα φαβορί: Οι… κάλπικοι…στρατηγοί!

Επιστήμη και γαλόνια είναι βλέπεις μεγάλο δέλεαρ για τ’ αθώα θύματα του κάθε επιτήδειου.

Γι΄ αυτό κορίτσια, πριν θαμπωθείτε απ’ τη περίσσια λάμψη και πατήσετε το κουμπί αποδοχής, ρίξτε  παρακαλώ και μια ματιά στις επωμίδες των πεντάστερων…κυνηγών που σας πολιορκούν με τόση ζέση!

Μήπως σας φαίνονται   τ΄ άστρα τους…ζωγραφισμένα πάνω στο χακί;

Αν δεν βγάζετε συμπέρασμα κοιτάξτε προσεκτικά τα διακριτικά του στήθους: Πουλάδες, αστέρια, κρεμαστά μετάλλια και κυρίως εκείνα τα μικροσκοπικά μπιλάκια που στολίζουν σε πενταπλές σειρές τα στήθη τους. Δείχνουν ανάγλυφα; Κάνουν σκιά; Μοιάζουν κακοσχηματισμένα; Είναι άτσαλα ραμμένα στην στολή; Σας φαίνονται παράξενα ή εντελώς άγνωστα;

Οι διπλές δάφνες στα γείσα των καπέλων, μήπως γέρνουν αφύσικα πάνω απ’ το προσποιητά σοβαρό τους πρόσωπο;

Είναι όλα  «φώτο-σοπ»  ή μήπως κοινά μπιχλιμπιδάκια  απατεώνων;

Που σίγουρα δεν έχουν ιδέα τι εκπροσωπεί το καθένα απ’ τα γνήσια διακριτικά, τι αξία έχει, με πόσο κόπο και συνεχή προσφορά στη πατρίδα έχει αποκτηθεί απ’ τον πραγματικό ένστολο!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Στο αρχείο

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες