Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Στον ποταμό Κυλιάρη*

Πριν από μερικές ημέρες είχε δημοσιεύσει στα “Χ.Ν.” η δημοσιογράφος Ελένη Φουντουλάκη μια ωραία ενημέρωση για τις ομορφιές της περιοχής του ποταμού Κυλιάρη (συνήθως τον αναφέρουν σαν Κοιλιάρη)* όπου και τα χωριά του Αποκόρωνα Νιο Χωριό και Στύλος.
Συμπληρωματικά αναφέρω ότι το έτος 1995 (για πρώτη φορά), δεν γνωρίζω αν είναι και η μοναδική, διοργανώσαμε κατάβαση του ποταμού με κανό με αφετηρία από το Νιο Χωριό και τερματισμό στην Κυανή Ακτή των Καλυβών. Η περιγραφή από τους… ποταμοπόρους ήταν καταπληκτική και τους ενθουσίασε το μαγευτικό περιβάλλον του ποταμού. Λόγω φραγμάτων από καλάμια χρειάστηκαν δύο ώρες για την κατάβαση αυτή. Δεν γνωρίζω αν από τότε πραγματοποιήθηκε κάποιο έργο στον ποταμό που να δυσκολεύει ή να διευκολύνει μια τέτοια θαυμαστή δραστηριότητα. Το εγχείρημα επραγματοποίησαν ο Παναγιώτης Μπουρδελής λης και η Σοφία Πλυμάκη. Όμοια θαυμαστή κατάβαση επραγματοποιήθηκε και στον Κερίτη στον Πλατάνια με συμμετοχή του Ιουλίου Γλαμπεδάκη.

 

Στο 38ο επεισόδιο, τσαλαβουτάμε στον κόμβο Κλαδισού και στο χωριό των Χανίων με τα 80 σπίτια και τις 50 πισίνες, οδηγούμε με ένα μάτι, βρίσκουμε την ανάπτυξη στο Ηράκλειο και στρατοπεδεύουμε στο Καπιτώλιο.

2 Comments

  1. Για να ξαναγίνει πλωτός ο Κοιλιάρης χρειάζεται να γίνει βαρύς καθαρισμός σε όλο το μήκος του τόσο από τα φερτά υλικά όσο και από χώματα αλλά και κορμούς δέντρων που βρίσκονται στην κοίτη του.

    Ένας παράδεισος στον Αποκόρωνα και τόσο κοντά στην πόλη των Χανίων όπου η αξιοποίησή του και σε τέτοιες δραστηριότητες σημαίνει πολλά για τον τόπο.

  2. Πράγματι είναι πολυ σημαντική η ανάδειξη του Κοιλιαρη ποταμού καθώς διαθέτει πολλες ομορφιές κ αποτελεί πολο έλξης επισκεπτών…….καλο όμως θα ήταν κ η ανάδειξη του Αλμυρού ποταμού του ετέρου σημαντικου ποταμου του Αποκορωνα που δημιουργεί κιόλας κ μια μικρή λίμνη στη περιοχη της Γεωργιουπολης……ειχε γίνει καθαρισμός της κοίτης του Αλμυρού ποταμου……πολυ σωστά κ έγινε όμως με τις προσφατες βροχοπτώσεις στη περιοχη της Γεωργιουπολης υπήρξε κατάρρευση ενός τμήματος της όχθης του Αλμυρού ποταμου κ είχε ως συνέπεια την εξαφάνιση μιας παραποταμιας διόδου που εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες των εκεί χωραφιών…….θα πρεπει να υπάρξει παρέμβαση εκ μέρους της Αντιπεριφερειας Χανίων κ της Δημοτικής Αρχής του Αποκορωνου ώστε να αποκατασταθεί η δίοδος προς τις ιδιοκτησιες των κατοίκων της περιοχης της Γεωργιουπολης……Ελπίζουμε συντόμως!!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες