Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων με «Το Λεμονόσπιτο» της Δέσποινας Τζιάκη

Το Νεώριο Μόρο στις 3 του Δεκέμβρη γέμισε με λεμονιές, με φίλους των παραμυθιών και της φύσης. Το έργο της Δέσποινας Τζιάκη, απλό, λιτό και μεστό σε νοήματα, άγγιξε τις καρδιές των μικρών και μεγάλων φίλων του βιβλίου.

O χώρος γέμισε με κόσμο από νωρίς και οι άνθρωποι του Ι.Ο.Χ. βοήθησαν σημαντικά σε όλα.
Την εκδήλωση άνοιξε η Β. Ιωαννίδου, Συντονίστρια Χανίων του «Δικτύου Διαβάζω για τους άλλους», η οποία μίλησε για την συγγραφέα αλλά και για τις σημαντικές δράσεις που συστηματικά αναπτύσσει το δίκτυο. Διάβασε αποσπάσματα η Σ. Σταμπολάκη, Ψυχολόγος, Σύμβουλος PCA, Επόπτρια PCA (tr), Trainee Clinical Supervisor with play & creative arts, ενώ μίλησε για το βιβλίο η Μ. Μπαδιεριτάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου και ο Φ. Ποντικάκης, Υπεύθυνος ΚΠΕ Βάμου.
Ο δάσκαλος-μουσικός Α. Κουσκουμβεκάκης και ο μουσικός Δ. Βαμβουνάκης, μας ταξίδεψαν στη μουσική του βιβλίου, ενώ τραγούδησαν και μελοποιημένους στίχους της Δέσποινας Τζιάκη για το παραμύθι. Η συγγραφέας, συγκινημένη, συζήτησε με τον Χρήστο Τσαντή, αλλά και με τους φίλους του βιβλίου για το έργο της, ενώ η έκπληξη της εκδήλωσης ήρθε από τον Γιώργο Κοντορουχά, ο οποίος κατάγεται από τη Φολέγανδρο και μας μίλησε για πολλές και σημαντικές πλευρές της ζωής στο νησί, καθώς και για το λόγο που φυτεύτηκαν οι λεμονιές εκεί.
«Kάποιες φορές τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψεις καταστάσεις, συναισθήματα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στο Χρήστο – Μαρία – εκδόσεις Ραδάμανθυς για την υποστήριξη και τη συνεργασία! Dafni Tsotou Μαίρη Μακρυδάκη Μαρία Κατσικανδαράκη, Εύη Δήμου, Chrisa Paidaraki, Χρήστος Τσαντής, σας ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες εκπλήξεις της βραδιάς! Μαρία Μπαδιεριτάκη, Φώτης Ποντικάκης, Βούλα Ιωαννίδου, σας ευχαριστώ για την τεκμηριωμένη παρουσίαση και την πρόθυμη συμμετοχή σας! Επίσης τον Δημήτρης Βαμβουνάκη και Αντρέα Κουσκουμβεκάκη για το μουσικό ταξίδι που μας πρόσφεραν – την αγαπητή Σπυριδούλα Σταμπολάκη για την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου και τη Σμαράγδη Τζιτζικαλάκη για την εικονογράφηση της ιστορίας φτιάχνοντας μια ξεχωριστή οπτικοποίηση του κειμένου. Εύχομαι στους διοργανωτές Εκδόσεις Ραδάμανθυς – Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων και – Διαβάζω για τους άλλους -Χανιά να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να υποστηρίζουν όσους προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!. Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων Δημοτικού Σχολείου Παζινού σας ευχαριστώ για τη δυναμική σας παρουσία! κ. Γιώργο Κοντουρουχά ήταν πολύ ενδιαφέροντα τα όσα μας είπατε γα το νησί σας – τη Φολέγανδρο και η επιθυμία μας να επισκεφτούμε το νησί σας ελπίζω σύντομα να γίνει πραγματικότητα! Τέλος ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους που βρέθηκαν μαζί μας εκείνη τη βραδιά, μεγάλη χαρά και τιμή για μένα! Εύχομαι σε όλους να έχουμε χαρούμενες γιορτές, με υγεία και ξεχωριστές στιγμές με αγαπημένους ανθρώπους!», έγραψε στο Fb η Δέσποινα Τζιάκη.
Μερικές ακόμα ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν η προβολή του βίντεο με σκηνές από ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τα λεμονόσπιτα και τη ζωή στη Φολέγανδρο, με μουσική από παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα τραγούδια που μιλούν για το νησί και για την λεμονιά, που είχε την τιμητική της στην εκδήλωση, καθώς και η γνωριμία με έναν γέροντα «λεμονάνθρωπο» από την Ιταλία!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα