Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Στον αστερισμό του κορωνοϊού

Η μοίρα, ο καιρός, οι συνθήκες, οι συμπτώσεις το είχαν ορίσει στον κόσμο αυτό να πέσει ο… ιός, ο περιβόητος κορωνοϊός! Ενας ιός θανατηφόρος που έφερε τα πάνω κάτω στην κοινωνική και οικονομική ζωή ολόκληρου του πλανήτη μας! Να αλλάξει τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας, να αναθεωρήσει τρόπους επικοινωνίας, συναλλαγών, μεταφορών, ψυχαγωγίας, αγορών, ασχολιών, εργασιών κλπ κλπ. Μια ύπουλή ασθένεια για την οποία γίνεται μεγάλος ντόρος, αφενός μεν γιατί μεταδίδεται εύκολα και γρήγορα και αφετέρου γιατί είναι ύπουλη και μπορεί να ελλοχεύει παντού!
Ωστόσο, επειδή, «ουδέν κακόν, αμιγές καλού», αυτός ο ιός μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα ζωή, πιο προσεκτική, πιο υποψιασμένη, πιο μεθοδευμένη! Να αρχίσουμε να φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας, την καθημερινή υγιεινή διατροφή και τις καλές πρακτικές ποιοτικής ζωής. Να μάθουμε να εκτιμούμε τα απλά, καθημερινά πράγματα που έχουμε και τα οποία, πολλές φορές , είναι δίπλα μας!
Επίσης, αυτός ο ιός «ανακατεύει» την τράπουλα και τα μέσα μάθησης μπορεί να αλλάξουν και στην εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό μας σύστημα! Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λειτουργεί σε πολλές χώρες, αλλά και στη χώρα μας με αμυδρά βήματα. θεωρείται η σύγχρονη εκπαιδευτική μέθοδος που συντελείται και στις κατ’ οίκον εργασίες, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και σε μαθητές που έχουν δυσκολίες μετακίνησης! Επιπλέον σε πολλά Πανεπιστήμια έχει εφαρμοστεί αυτή η μέθοδος, κυρίως, σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Αυτό που γίνεται επιτακτική ανάγκη των καιρών, πλέον, είναι η δωρεάν πρόσβαση του διαδικτύου παντού, σε κάθε γωνιά της χώρας μας.
Τέλος, συνειδητοποιούμε, πως δεν είμαστε μόνοι, είναι παγκόσμιο φαινόμενο, η κρίση αυτή, που δεν κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους, ανεξαρτήτου χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας , πολιτικών πεποιθήσεων, πλούσιων ή φτωχών, φύλων και φυλών! Ίσως αυτό, βοηθήσει για να απαλλαχτούμε, κάποτε από το ρατσισμό και την ξενοφοβία! Να γίνουμε όλοι ίσοι, ασχέτως της διαφορετικής μας ταυτότητας!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα