Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Στον αέρα εκατοντάδες Χανιώτες αθλητές λόγω του “λουκέτου” στο Στάδιο!

Στον αέρα βρίσκονται εκατοντάδες Χανιώτες αθλητές μετά το κλείσιμο από την Πέμπτη του Εθνικού Σταδίου Χανίων όταν και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για να γίνουν εργασίες στους πυλώνες. Το κλείσιμο έρχεται σε μια περίοδο όπου οι αθλητές ετοιμάζονται για τα πρωταθλήματα στίβου, η επίδοσή τους στα οποία θα είναι καθοριστική για τις σπουδές τους, αφού συγκεντρώνουν μόρια με τα οποία εισάγοντας στο Πανεπιστήμιο.

Το στάδιο έκλεισε και σχετική ανακοίνωση σημείωνε ότι: «λόγω τοποθέτησης φωτιστικών στους πυλώνες το στάδιο από 1/6 και για 20 μέρες προς αποφυγή ατυχήματος θα παραμείνει κλειστό!»

Ετσι πολλοί αθλητές του ΑΟ Κύδων, του ΓΣ Ελ. Βενιζέλος και από άλλα αθλητικά σωματεία της πόλης που προετοιμάζονται εν όψει σημαντικών αγωνιστικών υποχρεώσεων το καλοκαίρι βρέθηκαν ξαφνικά εκτός σταδίου για ένα ολόκληρο 20ήμερο χωρίς να υπάρξει τελικά κάποια λύση. Η οποία αναζητήθηκε σε σχετική συνάντηση που είχε γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα ο πρόεδρος και μέλη της Δ.Ε. του ΕΑΚ με τους προπονητές και τους υπεύθυνους των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο Εθνικό Στάδιο Χανίων προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα με τον ηλεκτροφωτισμό.

Ειδικότερα και με δεδομένο ότι το στάδιο θα μείνει κάποιες ημέρες χωρίς ρεύμα, είχε προταθεί από τον τεχνικό σύμβουλο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, Μάρκο Καλούδη να γίνονται απογευματινές τρίωρες προπονήσεις στο διάστημα μεταξύ 5 μ.μ. έως και 8:30 μ.μ. καθημερινά για όλα τα σωματεία σε συνεννόηση μεταξύ τους.

Μάλιστα αν ετίθετο θέμα ασφάλειας για την παραπάνω περίπτωση, ο κ. Καλούδης προτείνει να χρησιμοποιηθεί μόνο το μισό στάδιο το 20ήμερο από 1 έως 20 Ιουνίου.

Οι προτάσεις αυτές ζητά να εφαρμοστούν ο πρόεδρος του Κύδωνα Σάκης Κουβάτσος, ο οποίος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του και μετέφερε τον αιφνιδιασμό αθλητών – προπονητών και γονιών καθώς αρχικά είχε δείξει καλή θέληση η διοίκηση του ΕΑΚ, κάτι που τελικά διαψεύστηκε,.

Τα “Χ.ν.” επικοινώνησαν και με τον πρόεδρο του ΕΑΚ Χανίων Τάκη Σβουράκη που ισχυρίστηκε ότι δεν κατέστη δυνατό να γίνει δεκτή αυτή η πρόταση από τον εργολάβο διότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.

Ετσι χθες θα γινόταν μία νέα προσπάθεια μόνο για τους υποψήφιους πανελλαδικών που προετοιμάζονται στο στάδιο για τα αθλήματα που πρέπει να δώσουν για την εισαγωγή τους σε σχολές (κυρίως ΤΕΦΑΑ) ώστε να μπορούν να αθλούνται στο στάδιο για ένα δίωρο το απόγευμα επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα.

Από την άλλη εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων σημείωσαν ότι θα μπορούσε να γίνουν αργότερα οι εργασίες και ότι τελικά ίσως η συμφωνία για την διεξαγωγή συναυλιών γνωστών καλλιτεχνών το καλοκαίρι στο στάδιο να ήταν ο λόγος που δεν επελέγη η λύση αυτή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Α.Κ.

Το Ε.Α.Κ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό των Χανίων και τους χρήστες της εγκατάστασης του Εθνικού Σταδίου πως από σήμερα 1 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού.

Ο χώρος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τελεί υπό την κυριότητα και αποκλειστική ευθύνη της ΦΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, που είναι και ανάδοχος του έργου.

Σύμφωνα με τον εργολάβο, το στάδιο πρέπει για λόγους απόλυτης ασφάλειας να είναι κλειστό για διάστημα είκοσι (20) ημερών, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος (π.χ. ηλεκτροπληξία).

Ωστόσο, δεδομένης της αργίας του Αγίου Πνεύματος, οι εργασίες θα επιταχυνθούν και την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουνίου είναι εξαιρετικά πιθανό να ανοίξει μέρος του σταδίου, προκειμένου να διευκολυνθούν στις προπονήσεις τους -αποκλειστικά και μόνο- οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), καθώς και οι αθλητές που έχουν πολύ σημαντικές υποχρεώσεις εντός του καλοκαιριού.

Σημειώνεται πως το κλειστό γυμναστήριο θα λειτουργεί κανονικά και μη προσβάσιμοι θα είναι μόνο οι ανοικτοί χώρου του Εθνικού Σταδίου, επαναλαμβάνουμε για λόγους ασφαλείας.

Προς τούτο, καλείται ένας εκπρόσωπος από κάθε σωματείο που κάνει χρήση της εγκατάστασης όπως παρευρεθεί σε συνάντηση που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου, στις 4 μ.μ. στα γραφεία του ΕΑΚ Χανίων, παρουσία εκπροσώπου του ανάδοχου εργολάβου.

Παράλληλα, καλούμε και τα ΜΜΕ των Χανίων όπως παραστούν στη συνάντηση, προκειμένου να λυθούν οι όποιες απορίες υπάρχουν για την εκτέλεση του έργου τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Το ΕΑΚ Χανίων αντιλαμβάνεται πλήρως την ανάγκη των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία τους και όπως αναφέρθηκε σε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τον ανάδοχο εργολάβο και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της μερικής χρήσης του σταδίου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

 1. Είμαστε τραγικά γελοίοι.
  Αν υποθέσουμε ότι τα έργα γίνονται παράλληλα με την λειτουργία του σταδίου αλλά σε μια ατυχή στιγμή συμβεί ένα τραγικό ατύχημα ή καλύτερα δυστύχημα που μπορεί να είναι η πτώση κάποιου, οποιουδήποτε, αντικειμένου από μεγάλο ύψος ή ενός ηλεκτροφόρου καλωδίου, που μπορεί να στοιχίσει την ζωή ενός ή περισσοτέρων συνανθρώπων μας, τότε θα ξεσηκωθούμε και θα ζητάμε πάλι κεφαλές επί πίνακι.
  Τώρα που ο εργολάβος ζητάει να ανασταλούν οι λειτουργίες με εκ περιτροπής χρήση του σταδίου, δεν σκεφτόμαστε την ασφάλεια αλλά πώς θα κάνουμε την δουλειά μας ανεμπόδιστα, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να υπάρξουν σε ανύποπτο χρόνο… νέα “Τέμπη”.
  Δεν υπάρχουν άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις στον ιστό της πόλης ή έστω στον περιαστικό που μπορούν να καλύψουν εν μέρη κάποιες δραστηριότητες;
  Δεν έχουμε δα και τις τεράστιες αποστάσεις.
  Γιατί να ρισκάρουμε κάποιο νέο και ίσως θανατηφόρο ατύχημα;
  Ας αφήσουμε τον εργολάβο να τελειώσει το έργο με την προσήκουσα ασφάλεια, πρώτα από όλα η ασφάλεια, γιατί να εξωθούμε τις καταστάσεις στα όρια, υπάρχει λόγος;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα