Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Στοιβαγμένες ψυχές!

21ΟΣ αιώνας! Απόλυτο σκοτάδι! Κάτι κινείται γρήγορα! Όλα τρίζουν γύρω κι ένας εκκωφαντικός θόρυβος μηχανής φορτηγού ακούγεται ανάμεσα στα χνώτα των μεταφερόμενων φυλακισμένων! Λευκό ψυγείο, κινητός, σκοτεινός τάφος 41 ψυχών τρέχει στο πουθενά για να…ξεπουλήσει αυτούς τους ανθρώπους! Φορτίο ανεκτίμητο για το οποίο δεν δίστασαν κάποιοι έμποροι να στοιβάξουν αυτές τις ψυχές σ’ ένα ψυγείο –φέρετρο! Σαράντα ένα ζευγάρια μάτια γουρλωμένα, γεμάτα φόβο προσπαθούν να διαπεράσουν αυτή την άβυσσο, να βρουν μια χαραμάδα φως, να νιώσουν ότι υπάρχουν, ότι ζουν, και όλο αυτό είναι ένας εφιάλτης που γρήγορα θα περάσει! Ευτυχώς που η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, σταμάτησε το φορτηγό για έλεγχο, πριν τελειώσει το οξυγόνο!
Τι κι αν ο κόσμος εξελίσσεται, βελτιώνονται οι συνθήκες ζωής kai εξημερώνονται τα πρωτόγονα ένστικτα του ανθρώπου; Τι κι αν πολλοί διακηρύσσουν την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ανεκτικότητα, τη συμφιλίωση, την αγάπη; Η εγκληματικότητα, η βία, η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής ανθίζουν στο όνομα του χρήματος και στο βωμό του κέρδους!! Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ως παιδιά κατώτερου Θεού που ξεριζώθηκαν από τη χώρα τους, εκεί όπου κυριαρχούν η φωτιά και τα όπλα του πολέμου, έφυγαν για μια ανθρώπινη και ήσυχη ζωή! Ο δρόμος τους που δεν έχει τελειωμό, που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με συρματοπλέγματα, είναι δρόμος επιβίωσης σ’ ένα άλλο κόσμο καλύτερο, ειρηνικό, διαφορετικό από το δικό τους!
Οι αφεντάδες και οι κυρίαρχοι του κόσμου, αυτοί που ζουν στη χλιδή και την απληστία, αυτοί που διαφεντεύουν τις τύχες του κόσμου, αυτοί που παίζουν τις ζωές των ανθρώπων κομπολόι, θα πρέπει κάποτε να δουν το μεγαλύτερο πρόβλημα του αιώνα μας, που είναι η μετανάστευση ολόκληρων λαών, λόγω εμφυλίων και άλλων συρράξεων! Ένα πρόβλημα που τείνει να γίνει επικίνδυνος παγκόσμιος εφιάλτης!
Στοιβαγμένες ψυχές στα σαπιοκάραβα της ντροπής και στα ψυγεία των εμπόρων κρέατος, εκεί στο μαύρο σκοτάδι της κόλασης, εκεί που εξαϋλώνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, εκεί γράφονται μαύρες σελίδες της σύγχρονης ανθρώπινης ιστορίας! Δυστυχώς!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Χαιρόμαστε από καρδίας για την τόσο φλογερή και ζωντανή φωνή σας, για μια καλύτερη ανθρώπινη κοινωνία. Το κείμενο του άρθρου σας αποπνέει βαθύτατα συναισθήματα ευαισθησίας, συμπάθειας κι αλληλεγγύης στον ανθρώπινο πόνο [προσφύγων κι εμπερίστατων συνανθρώπων μας], ανεξαρτήτως των όποιων διαφορετικών τους και κληρονομουμένων υπαγωγών – καταβολών[ θρησκεία, γλώσσα, καταγωγή, χρώμα, κουλτούρα κ.λ.π] και, βέβαια, δεχθείτε τα συγχαρητήριά μας και τις καλύτερες ευχές μας για τις μεγάλες γιορτές που έρχονται. Με εκτίμηση και φιλική αγάπη Γιώργος Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα