Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Στόχος η ανάδειξη του προγράμματος για τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Στόχο την ανάδειξη του προγράμματος θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ενώ όπως τονίζουν τα στελέχη του η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο.

«Είναι σαφές ότι τα λάθη είναι δικά μας και σεβόμαστε απολύτως την ψήφο του ελληνικού λαού. Δυστυχώς το πρόγραμμά μας δεν αναδείχθηκε όπως και διλήμματα γύρω από τη δημόσια υγεία, παιδεία κ.λπ.», επεσήμανε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Πάνος Ρήγας, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνητικό πρόγραμμα και εμπειρία και διεκδικεί στη νέα αναμέτρηση κάθε ψήφο του ελληνικού λαού. Ερωτηθείς για το πού μπαίνει ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές απάντησε «πολύ ψηλά»: «Η διεκδίκηση της ψήφου του ελληνικού λαού αφορά και την κυβερνητική προοπτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυβέρνησε και θέλει να κυβερνήσει τη χώρα». Συνεχίζοντας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη δύναμη στον προοδευτικό χώρο που μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στις κυβερνητικές πολιτικές της ΝΔ. «Είμαστε εμείς που μπορούμε να διορθώσουμε τις ανισότητες οι οποίες έχουν επέλθει κι έχουμε την εμπειρία αφού το κάναμε την περίοδο 2015-2019», υπογράμμισε ο κ. Ρήγας. Σε ό,τι αφορά την απλή αναλογική ο κ. Ρήγας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπέρμαχος, ωστόσο, τόνισε ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από αυτή ηττήθηκε, με ευθύνη και των άλλων κομμάτων – και ιδίως του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που δεν ανταποκρίθηκαν.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Παύλος Πολάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν κατεβαίνει στις νέες εκλογές σαν φτωχός συγγενείς ή σαν συστημικό συμπλήρωμα της διακυβέρνησης αλλά στοχεύει στην ανατροπή των συσχετισμών έχοντας μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση εξουσίας. «Για να αλλάξουμε το τοπίο στα εργασιακά, να ξαναπάρουμε τη ΔΕΗ και την Εθνική Τράπεζα στα χέρια μας, να αλλάξουμε τους κανόνες του κράτους και μια σειρά από θεσμούς που πάσχουν βαριά, να ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να ανακατευθύνουμε του Ταμείου Ανάκαμψης όχι στις 13 ή στις 114 μεγάλες επιχειρήσεις όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης αλλά για τη στήριξη αγροτών και μικρομεσαίων», είπε ο κ. Πολάκης.

Αναφερόμενος στην ήττα της 21ης Μαϊου ο κ. Πολάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έχει πάρει τα μαθήματα από το χαστούκι που δέχθηκε», ενώ ως προς τα αίτια έκανε λόγο για υποτίμηση της επίδρασης που είχαν τα pass και ιδίως οι επιστρεπτέες προκαταβολές σε κάποια κοινωνικά στρώματα, όπως και οι απευθείας αναθέσεις και υπεργολαβίες.
«Το δεύτερο είναι ότι είχαμε λάθος στρατηγική ως προς την απλή αναλογική. Φάνηκε ότι ο κόσμος δεν την θέλει και δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία γι’ αυτό», σημείωσε, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση που κράτησε ως προς το θέμα αυτό το ΚΚΕ. «Από την άλλη, η ΝΔ επένδυσε στον φόβο λέγοντας ότι αν τα πράγματα αλλάξουν θα είναι χειρότερα, ενώ στην πραγματικότητα θα είναι πολύ χειρότερα με μια νέα διακυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε ο κ. Πολάκης ενώ μίλησε και για άστοχες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις οποίες αξιοποίησε η ΝΔ και ο μηχανισμός της μέσα από ένα «πογκρόμ επικοινωνιακό», επηρεάζοντας σημαντικά ένα κομμάτι ψηφοφόρων που αποφάσισαν την τελευταία στιγμή τι θα ψηφίσουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα