Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στο Συνέδριο Αδελφών Δήμων στην Κύπρο τα Χανιά

Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον αδελφοποιημένο με τα Χανιά, Δήμο Έγκωμης, βρέθηκε πρόσφατα αποστολή του Δήμου Χανίων, προκειμένου να λάβει μέρος στο συνέδριο Αδελφών Δήμων, που διοργανώθηκε με αφορμή την επικείμενη αλλαγή στο αυτοδιοικητικό σύστημα της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «στο συνέδριο, που έφερε τον τίτλο: “Κτίζοντας τη νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου”, εκπροσωπώντας τον Δήμο Χανίων, έλαβαν μέρος ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης.
Στο συνέδριο, όπου συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Χανίων με ομιλία του ο κ. Νικηφοράκης, μεταξύ άλλων έδωσαν το “παρών” ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), Ιωάννης Καραγιάννης, καθώς και Δήμαρχοι τριών ακόμα πόλεων της Ελλάδας, με στόχο να μοιραστούν την εμπειρία της διαδικασίας της συνένωσης των Δήμων και την αλλαγή του αυτοδιοικητικού συστήματος στην Ελλάδα, το 2010.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην Έγκωμη οι Αντιδήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν θεσμικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο, Ζαχαρία Κυριάκου και Aντιδημάρχους ενώ αντάλλαξαν σκέψεις και προτάσεις για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο πόλεων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χανίων είναι αδελφοποιημένη πόλη με τον Δήμο Έγκωμης της Κύπρου από το 2001 και διατηρούν δεσμούς φιλίας και στενής συνεργασίας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα