Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Στο περιθώριο οι μηχανικοί;

Τυπικά, τουλάχιστον, η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η (σχετική) ελευθερία κινήσεων που απολαμβάνει πλέον η κυβέρνηση. Αυτό επιβεβαιώνουν με έναν τρόπο και οι προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων που έχουν γίνει σε τομείς του Δημοσίου.
Μόνο που αυτή η ελευθερία φαίνεται να είναι κάπως επιλεκτική. Για παράδειγμα η κυβέρνηση επέδειξε μεγάλη σπουδή για την πρόσληψη ειδικών φρουρών για τα πανεπιστήμια, αλλά αφήνει εκτός οποιαδήποτε συζήτηση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού – μηχανικών για να στελεχώσουν τις Υπηρεσίες Δόμησης και τις Τεχνικές Υπηρεσίες.
Και μπορεί να ήταν και να είναι απολύτως αναγκαίες οι προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα σχολεία και ιατρικού προσωπικού για το ΕΣΥ, αλλά εξίσου σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ είναι η στελέχωση με μηχανικούς. Δεν μπορεί να απαιτούνται έως και χρόνια για τη βεβαίωση μιας πολεοδομικής παράβασης ή χωροταξικά σχέδια και πράξεις εφαρμογής να “σέρνονται” χωρίς να διαφαίνεται κανένα φως στην άκρη του τούνελ. Ούτε βεβαίως μπορεί -όπως συμβαίνει με τον Δήμο Χανίων- μια Τεχνική Υπηρεσία να σηκώνει το βάρος της εκπόνησης μελετών για έργα κ.λπ. για άλλους Δήμους της ενδοχώρας.
Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια και επιδεινώνεται καθημερινά λόγω της συνταξιοδότησης του γερασμένου προσωπικού. Οι δε εξαγγελίες κυβερνητικών και δημοτικών αρχόντων που έγιναν -και εδώ στα Χανιά- για ενίσχυση των υπηρεσιών με ιδιώτες μηχανικούς μέσω ΔΕΠΑΝ αποδείχθηκαν έπεα πτερόεντα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα