Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Στο επίκεντρο ημερίδας στα Χανιά η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Μόλις το 10% των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, καταγγέλλεται στις Αρχές, ενώ το 15-25% των ενηλίκων γυναικών και το 10-15% των ανδρών υπολογίζεται ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παραβίασης όταν ήταν παιδιά.

Το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο της ημερίδας με θέμα: “Η σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων. Διεπιστεμονική Προσέγγιση” που διοργανώνει, αύριο, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τον Δήμο Χανίων.
Όπως επεσήμαναν σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το πρωί, οι διοργανωτές της ημερίδας (φωτογραφία) περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών καταγγέλλονται και στα Χανιά.
Ωστόσο, το σοβαρότερο πρόβλημα διεθνώς είναι ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά δύσκολα φτάνουν στις αρμόδιες Αρχές καθώς σκεπάζονται από ένα πέπλο “φόβου και σιωπής”.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
• 18:00-18:20: Προσέλευση – Χαιρετισμοί
• 18:20-18:30: Χαιρετισμός διευθυντή Δ/νσης Αστυνομίας Χανίων, ταξίαρχου Ανδρέα Δασκαλάκη.
• 18:30-18:55: Παιδοψυχίατρος Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων Βασιλική Στυλιανίδου: “Το δια βίου ψυχικό τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης στο παιδί και τον έφηβο: εκδηλώσεις και αντιμετώπιση”.
19:00-19:25: Διδάκτωρ πολιτικών ασφαλείας Γιώργος Παπακωνσταντής: “Η θυματοποίηση των παιδιών όταν η κοινωνία δεν βλέπει”.
• 19:30-19:55: Επίκουρη καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Όλγα Χ. Θεμελή: “Τα παιδία καταθέτει – Η δικανική εξέταση ανηλίκων μαρτύρων, θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης”.
• 20:00-20.25: Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Σπηλιώτης Αλέξανδρος: “Η ποινική μεταχείριση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων”.
Ερωτήσεις – συζήτηση
Συντονιστής: Μαυριδάκης Γρηγόρης Ψυχολόγος Ελληνικής Αστυνομίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα