Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στα Χανιά

Για «φυσικό φαινόμενο που προκάλεσε προβλήματα στην πόλη» μίλησε στην έναρξη του Δ.Σ. ο δήμαρχος κ. Π. Σημανδηράκης σημειώνοντας πως σε επικοινωνία που είχε με την πυροσβεστική και την αστυνομία δεν του αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής ζημιές.

«Πρέπει από αύριο το πρωί να δείτε που υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης ώστε αν έχουμε κακοκαιρίες να σώσουμε ζωές και περιουσίες» είπε ο κ. Γ. Τσαπάκος, συμπληρώνοντας πως ο Κλαδισός ποταμός σε πολλά σημεία του «είναι φραγμένος».
Στην τοποθέτηση της η κ. Ν. Αποστολάκη για την παράταξη του Γρ. Αρχοντάκη τόνισε πως τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα έγιναν από το Σύνδεσμο που είχαν συστήσει οι Δήμοι την περίοδο 2006-2009 και ότι απομένει το αντιπλημμυρικό στο Μορώνη για να οχυρωθεί η πόλη. Σε ότι αφορά τον Κλαδισό είπε πως είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. «Ελπίζω σύντομα θα ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Βλητέ, όπως κάναμε και εμείς παρεμβάσεις στη Σούδα και στον κάτω Γαλατά ώστε να μην πλημμυρίζουν εκεί» υπογράμμισε ο κ. Τάσος Βάμβουκας.
Στο θέμα των μπαζωμένων ρεμάτων και στους κινδύνους για πλημμύρες αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Σαρρής ζητώντας την οριοθέτηση των ρεμάτων. «Ένα τέταρτο έβρεξε και πνίγηκαν τα μισά Χανιά, αν έβρεχε 2-3 ώρες τι θα συνέβαινε» αναρωτήθηκε ο Νίκος Βουρλάκης, ενώ ο κ. Ειρηναίος Μαράκης υπογράμμισε πως ερχόμενος είδε «τον Κουμπέ να έχει γίνει λίμνη και την Αποκορώνου ποταμός» και εξέφρασε την απορία του αν τα έργα στο κέντρο είναι θωρακισμένα αντιπλημμυρικά.
Τον μη καθαρισμό φρεατίων στην περιοχή των Μουρνιών έθιξε ο κ. Μιχάλης Σχοινάς.
Επίσης από τον κ. Βάμβουκα μπήκε και το θέμα των προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο της δικαιοσύνης ζητώντας να δοθούν λύσεις στα θέματα της στέγασης των δικαστηρίων και ειδικά στο θέμα της αξιοποίησης των παλαιών δικαστικών φυλακών.
Στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς που τέθηκε εκτός λειτουργίας αναφέρθηκε ο κ. Ν. Βουρλάκης συμπληρώνοντας πως καλώς το έκλεισε ο Δήμος αλλά θα έπρεπε να μην το αφήσει να φτάσει σε αυτό το σημείο. Απαντώντας ο κ. Στέλιος Μιχαηλάκης είπε πως γίνεται προσπάθεια να φτιαχτεί εξ’ ολοκλήρου το γήπεδο και να μην καλυφθούν οι τρύπες στο χλοοτάπητα. Για την ανακατασκευή θα πρέπει να αδειοδοτηθούν πρώτα τα γήπεδα ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Το ζήτημα του διαχειριστικού ελέγχου στη ΔΕΥΑΧ έβαλε ο Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης ζητώντας απαντήσεις από το δήμαρχο. Στον κ. Γιακουμογιαννάκη απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης λέγοντας πως ο έλεγχος έγινε το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου μετά από παραγγελία της εισαγγελέως για τυχόν ζητήματα στα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΧ και επικεντρώθηκε στη χρονική περίοδο 2015-2016.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα