Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Στο Αμπου Ντάμπι οι Κοτσιφάκης, Δασκαλάκης

Με τη συμμετοχή δύο αθλητών από τα Χανιά -των Ρούσσου Κοτσιφάκη και Κωνσταντίνου Δασκαλάκη- θα πραγματοποιηθούν οι παγκόσμιοι αγώνες Special Olympics που θα διεξαχθούν στο Αμπου Ντάμπι.
Οι δύο Χανιώτες αθλητές, μέλη απ’ το πρόγραμμα Special Olympics Hellas του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, θα αγωνιστούν στο κανόε καγιάκ, το διάστημα από 14 έως 21 Μαρτίου. Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν 24 διαφορετικά αθλήματα, με τη συμμετοχή 7.000 αθλητών από 190 χώρες.
Σε δηλώσεις του, ο προπονητής του Ν.Ο. Χανίων, Μανώλης Αγγελάκης, τονίζει τα εξής: «Ευχαριστώ τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί μέσω του αθλήματος του καγιάκ παρέχουμε άλλη μια διέξοδο σε αυτά τα παιδιά και παράλληλα σε ορισμένους δίνεται η δυνατότητα μέσω των Special Olympics Hellas να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Το πιο σημαντικό, όμως, επίτευγμα μας είναι ότι συνυπάρχουν και συναθλούνται παράλληλα με τα τυπικά παιδιά και μέσα από την αλληλεπίδραση που υπάρχει, τα οφέλη που απορρέουν για όλους είναι πολύ σημαντικά. Κύριος σκοπός της δράσης μας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι η κοινωνική τους ενσωμάτωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Νικολαντωνάκη για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε στην λειτουργία τους τμήματος ειδικής άθλησης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το άθλημα της κολύμβησης, δεξιότητα η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος σε αγώνες κανόε καγιάκ σε διεθνές επίπεδο. Τέλος, ευχαριστώ την ΑΝΕΚ LINES και την ομάδα στήριξης “Συνάνθρωπος” για την έμπρακτη στήριξη τους προς το τμήμα ειδικής άθλησης του Ν.Ο. Χανίων».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα