Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Στις Βρυξέλλες για θέματα παιδικής προστασίας η Δόμνα Μιχαηλίδου

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, προσκεκλημένη της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα για την πρωτοβουλία Child Guarantee. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2015 και σχεδιάζεται επί του παρόντος απ’ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να εξασφαλίσει ότι κάθε παιδί που βιώνει φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, θα έχει πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, στέγασης, καθώς και σε επαρκή σίτιση.

Στο πάνελ, με την υφυπουργό Εργασίας συμμετείχαν ο Γερμανός ομόλογός της κ. Σάιφερτ, η πρώην υπουργός Εργασίας του Βελγίου κ. Βάντενμπρουκ και ο Ιταλός Ευρωβουλευτής κ. Μπενιφέι. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πάνω από 300 εμπειρογνώμονες σε θέματα παιδικής προστασίας, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και διεθνών οργανισμών, καθώς και ακαδημαϊκοί.

Στην παρέμβασή της, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα πλέον ευάλωτα παιδιά δεν βρίσκονται σε συνθήκες στεγαστικής επισφάλειας, έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και είναι ενταγμένα στο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο τα στηρίζει, με τρόπο ώστε να υπερβούν το όποιο μαθησιακό έλλειμμα, καθώς και τις συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού που οφείλονται στο οικογενειακό περιβάλλον. Η πολιτική για το παιδί εμπεριέχει προφανώς δράσεις ενίσχυσης του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας, της προώθησης της αποϊδρυματοποίησης, της κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών και κοινωνικής ένταξης εξαιρετικά ευάλωτων παιδιών, όπως ασυνόδευτα παιδιά και Ρομά. Στην κατεύθυνση αυτή, η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την περίοδο 2021-2027 θα είναι καθοριστική, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα