Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Στις κάλπες οι έμποροι των Χανίων

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν οι έμποροι των Χανίων για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.
Το ψηφοδέλτιό της παρουσίασε χθες η “Αγωνιστική Συνεργασία”, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει με ανακοίνωσή της η “Σύνθεση Ανάκαμψης”.

Η “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”
Στην αίθουσα του ιστορικού καφέ «Κήπος» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» με επικεφαλής τον Νικόλαο Βουρλάκη.
Με δήλωση του στα Χ.ν ο κ. Βουρλάκης υπογράμμισε τους στόχους και τις φιλοδοξίες του συνδυασμού του, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: « Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο ευθύνης απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια σε σένα που προσπαθείς να επιβιώσεις μέσα σε δύσκολες συνθήκες, κάτω από την ασφυκτική κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σε σένα που κυβέρνηση και ευρωπαϊκή ένωση σε χαρακτηρίζουν διαρθρωτικό πρόβλημα και θα πρέπει να τους αδειάσεις την… εμπορική σου γωνία, για να κάνεις χώρο στις πολυεθνικές. Σε σένα που δεν αντέχεις άλλο να πληρώνεις άδικους φόρους και χαράτσια ενώ οι μεγάλοι λαμβάνουν πακτωλούς φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων. Σε σένα που η ψηφιακή μεταρρύθμιση έχει κάνει τη ζωή σου κόλαση με τα mydata, τη διασύνδεση των POS, με την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Σε σένα που ξεδιάντροπα η κυβέρνηση χαρακτηρίζουν ως φοροκλέπτη, μπαταχτσή επιβάλλοντας την τεκμαρτή φορολόγηση με το τελευταίο νομοσχέδιο. Δηλαδή να πληρώνεις φόρο βγάλεις δεν βγάλεις εισόδημα» για να επισημάνει πως « μακρύς είναι ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων που είναι ενάντια στην επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων…».

Η “ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ”
Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συνδυασμού «ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ» της σημερινή προέδρου Δώρας Κυριακάκη, τονίζουν πως «επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι, γιατί η φωνή μας είναι ισχυρή μόνο όταν ακουγόμαστε όλοι».
Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό πεπραγμένων, η παράταξη της κας. Κυριακάκη σημειώνει πως «χρειάστηκε αρκετές φορές να παρέμβουμε προς τους αρμόδιους φορείς και τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να επικοινωνήσουμε τα προβλήματα των επιχειρηματιών, να προτείνουμε λύσεις και να διεκδικήσουμε από την Ελληνική πολιτεία όσα οφείλει να δώσει στον εμπορικό κόσμο και ιδιαίτερα τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους.
Κοινή μας δέσμευση ήταν και παραμένει να διατηρείται ανοιχτός ο σύλλογος σε όλα τα μέλη του, να αποτελεί ένα ενεργό κύτταρο διεκδίκησης και προάσπισης των συμφερόντων μας.
Μέσα από δυσκολίες και διαφωνίες, καταφέραμε να διατηρήσουμε ενωμένο και δυνατό το Διοικητικό Συμβούλιο και προσπαθήσαμε να μην αποπροσανατολιζόμαστε από κινήσεις εντυπωσιασμού και άστοχες έριδες, αλλά να εστιάσουμε στα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και να βρούμε λύσεις για αυτά».
Ο Συνδυασμός «ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ», συμμετέχει ξανά με επικεφαλής τη Δώρα Κυριακάκη και με ένα «ανανεωμένο και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο», όπως τονίζει: «Νέοι άνθρωποι, με νέες προτάσεις και απόψεις, επιθυμούν να εργαστούν για τον Εμπορικό Κόσμο και ζητούν την εμπιστοσύνη σας. Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για την δυναμική συνέχιση του Συλλόγου μας, να υπερασπιστούμε με επιτυχία τα συμφέροντα του κλάδου μας, να διευρύνουμε και να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες του Συλλόγου προς τους συναδέλφους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα