Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Στηρίζει την απεργία της Πέμπτης ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων

Την συμπόρευσή του με τα σωματεία εργαζομένων στην απεργία της 26/11 γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση «Η κυβέρνηση συνεχίζει να εγκληματεί σε βάρος του λαού, να μην παίρνει μέτρα για την προστασία του πληθυσμού σε πόλεις και ύπαιθρο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στον νομό, σε χωριά των Αστερουσίων αυξάνει. Ο κίνδυνος μεγαλώνει, αφού οι επιστήμονες επισημαίνουν τη διαδικασία της συγκομιδής της ελιάς ως μέσο διασποράς του κορονοϊού. Η μοναδική «προστασία» που παρέχει το κράτος είναι… να «ορμηνεύει» να μεταφέρονται οι εργάτες στις καρότσες των αυτοκινήτων και να φοράμε μάσκες στα λιόφυτα, και στέλνει την αστυνομία για ελέγχους! Ντροπή και αίσχος!
Την ίδια ώρα που δεν προστατεύει την υγεία μας βάζει χέρι στο εισόδημά μας, αφού δεν βγάζει άχνα για τις τιμές αίσχους που διαμορφώνουν πάλι βιομήχανοι και μεγαλέμποροι, ενώ το κόστος παραγωγής παραμένει στα ύψη. Περνάει το μέτρο της στρεμματικής αποζημίωσης των 30 ευρώ ανά στρέμμα, που πρόκειται για κοροϊδία, ενώ ακόμα και αυτά δεν προβλέπεται να τα πάρουν όλοι ή να πάρουν ολόκληρο το ποσό»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες